Economie

De nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant valt weer op de mat (en lees ‘m hier online)

Zo’n 11.000 ondernemers in de gemeente Groningen vinden een dezer dagen de nieuwste editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant op de mat. Nog geen krant ontvangen? Lees 'm hieronder online!


Leestijd: 2 minuten

De nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant valt weer op de mat (en lees ‘m hier online)
De nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant valt weer op de mat (en lees ‘m hier online)

In deze editie onder andere een interview met Marloes Hemmel, die recentelijk samen met haar partner Jan Akkermans na een periode van ‘kneiterhard werken, huilen en lachen tegelijk’ Hotel Halbert opende. Bij Halbert doen ze het allemaal net even anders: persoonlijker, gastvrij en zonder dat ‘massagevoel’ van een groot hotel, zo vertelt ze.

Ook in deze Groninger Ondernemers Courant een interview met onder andere Lusanne Tehupuring over ‘haar’ veelbelovende startup Enatom: het hele menselijk lichaam in 3D in een app. De verwachtingen van Enatom zijn hooggespannen: de Groningse startup staat komende zomer op het grootste techfestival van Europa, the Next Web in Amsterdam.
Ook sprak de redactie met de Groningse onderneemster Stèfanie Heins. Zij deed het andersom: ze startte eerst een webshop en opende daarna pas een fysieke winkel. En met succes. “Ik ben elke keer weer trots als ik mijn winkel binnenloop.”

Verder veel aandacht voor het Groninger Ondernemersfonds. Het geld is dit Fonds is bestemd voor ondernemers met een goed en innovatief plan waar de hele stad beter van wordt. “Heb je een tof idee? Denk dan eens aan het Ondernemersfonds”, is dan ook de oproep van fondsmanager Jan Gerbrand Krol. In de krant – ter inspiratie – een overzicht van projecten en initiatieven die al eens geld kregen.

Daarnaast vertellen Steven Buurma en Sanne Marissen over het kersverse jongerennetwerk Jong Zuidoost en vertelt voorzitter Ger de Haan wat zíjn club – Netwerk Ten Boer – zo bijzonder maakt.

Nieuws vanaf de Campus is er ook, onder andere in de vorm van een interview met Peter Ketelaar, directeur van Life Cooperative. Ook aandacht is er voor het hypermoderne en innovatieve gebouw Plus Ultra én de Points of View op de Campus: plekken die laten zien wat voor innovatiefs er allemaal op de Campus gebeurt.

Verder is er uitgebreid aandacht voor komende en lopende projecten aan de weg en geeft Groningen Werkt Slim tips voor ondernemers die aan de slag willen met circulariteit.

Wil je de krant in het vervolg zelf ontvangen, vul dan het formulier in de roze balk op de homepage van de GROC in. De courant wordt vier keer per jaar gratis verspreid.

Lees de nieuwe editie hier!