Economie

De Olijfboom groeit: Grieks restaurant opent tweede filiaal

Pitabroodjes, tzatziki, pasteitjes. Liefhebbers van Grieks streetfood kunnen vanaf vrijdag terecht in de Oosterstraat. Grieks restaurant De Olijfboom opent een nieuw filiaal waar de focus ligt op de snelle hap. “Maar wel goed bereid!”


Leestijd: 2 minuten

De Olijfboom groeit: Grieks restaurant opent tweede filiaal
De Olijfboom groeit: Grieks restaurant opent tweede filiaal

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Sinds de kerstdagen was De Olijfboom gesloten. Niet voor niets. Er werd hard gewerkt aan de opening van een nieuw filiaal én ook het filiaal aan de Steentilstraat onderging een metamorfose. Dat filiaal werd dinsdag heropend.

“We wilden een klein centraal gelegen zaakje openen. Vooral voor de afhaal van onze pitabroodjes. Die zijn populair, maar de verkoop ervan is lastig te combineren met de rest van het restaurant in het huidige pand aan de Steentilstraat”, vertelt Chryssa Dimas, eigenaar van De Olijfboom. 

“Maar een klein zaakje enkel voor afhaal is het uiteindelijk niet geworden”, zegt Dimas. “We kwamen terecht bij een mooi pand in de Oosterstraat, maar dat pand bleek wel wat groot. Daarom hebben we ervoor gekozen om een sfeervolle plek te creëren waar een snelle, goed bereide hap genuttigd kan worden. Maar wel met mogelijkheden tot het afhalen van Griekse gerechten.”

Met de komst van het nieuwe filiaal verdwijnt de traiterie, de Griekse specialiteitenwinkel, in het filiaal aan de Steentilstraat. De ruimte die vrijkomt wordt bij het restaurant getrokken. Zo wordt het restaurant groter en kan De Olijfboom ook groepen beter onderdak bieden.

De plannen voor het openen van een nieuw filiaal liggen er al een aantal jaar. “We wilden eerste een zaakje openen in de foodhallen van Merckt, maar dat is niet van de grond gekomen”, zegt Dimas. “We hebben ons uiteindelijk teruggetrokken en besloten om het zelf te gaan doen. Toen we het nieuwe concept klaar hadden, brak de coronacrisis uit en hebben we het project nog even voor ons uitgeschoven.”

Begin 2022 hebben Dimas en haar collega’s de plannen weer opgepakt wat nu, een jaar later, resulteert in de opening van een nieuw filiaal. “Maar het is nog steeds een grote uitdaging”, zegt Dimas. “Het blijven onzekere tijden. Zeker met oog op de pandemie, hoge prijzen, inflatie en misschien een recessie.”

Het personeelstekort in de horeca bleek geen groot probleem te zijn voor De Olijfboom. “We zijn al langere tijd bezig met het werven van personeel. Voor de bediening komen we eigenlijk altijd wel aan nieuwe aanwas. Er studeren veel Griekse studenten in Groningen. Zij wandelen vaak binnen en vragen naar een bijbaantje. Voor de keuken is het lastiger, maar door vroeg op zoek te gaan is ook dat gelukt.”