Economie

Partnerbijdrage

De ontwikkeling van de gashaard

Bij het begrip gashaard of gaskachel denken we meestal niet direct aan modern, luxe en exclusief. Omdat gashaarden ons al zolang gezelschap houden lijkt het beeld dat we erbij hebben een beetje vastgeroest. Toch doen we de gashaard tekort wanneer we alleen de klassieke modellen meetellen. De ontwikkeling van de gashaard heeft namelijk absoluut niet stil gestaan de laatste jaren. Al die jaren zijn er nieuwe ideeën bedacht, er zijn nieuwe technieken ontwikkelt en nieuwe materialen ontdekt. De gaskachel van vandaag de dag is daarom zoveel meer dan enkel een verwarmingstoestel. Het is een betrouwbare bron van sfeer en warmte, een stijlvol designelement met een geheel eigen karakter. Gasvuur is allang niet meer ongezellig blauw en alleen maar efficiënt. Een fraai gekozen gashaard kan op slag het gezelligste plekje in uw huis worden! Er zijn tegenwoordig bijzonder fraai ontworpen gashaarden verkrijgbaar, in allerlei stijlen en in een veelvoud van vormen. Wij denken daarom dat moderne gashaard wel eens de haardentrend van 2021 kan gaan worden. Er zijn zoveel verrassende uitvoeringen verkrijgbaar dat er voor iedere woning of stijl wel een passend model verkrijgbaar is. Wacht dat u van een fraaie roomdivider? Een exclusief ogende doorkijkhaard? Of een statige inbouw hoekhaard?


Leestijd: 3 minuten

De ontwikkeling van de gashaard
De ontwikkeling van de gashaard

Ook vandaag de dag zijn er dus nog veel haardliefhebbers die een gashaard kopen. Gashaardleveranciers hebben de markt gelukkig tijdig zien veranderen. Onze warmtebehoefte is steeds minder groot geworden, maar de behoefte aan sfeer en gezelligheid is dat niet. De rol van de gashaard is langzaam veranderd. De nadruk ligt steeds minder op warmte en steeds meer op sfeer en een fraai vuurbeeld. In onze moderne, goed geïsoleerde huizen zijn we niet zo afhankelijk van de gashaard als vroeger. Meestal hebben we alternatieve manieren van verwarmen gevonden en zijn we niet meer afhankelijk van de gashaard om het behaaglijk te houden. Niet alleen onze huizen houden ons warmer, ook de verwarmingskracht van een gashaard is daarnaast enorm gestegen. Dit zien we bijvoorbeeld aan het rendement. Dit is het percentage dat uitdrukt hoeveel procent van de totale opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte waarin de haard staat te verwarmen. De ouderwetse open haard haalde maximaal 20 tot 30% rendement. Moderne gaskachels passeren met gemak de 80 procent, en soms zelfs nog veel hoger. Een enorm verschil!

Gashaardleveranciers zagen langzaam de wens van de consument veranderen. De behoefte aan warmte vermindert, de uitstraling en sfeerbeleving zijn daarentegen juist belangrijker geworden. Een mooi en levendig vuurbeeld laten zien met minimaal gasverbruik, dat werd langzaam het hoofddoel van de gashaard. Sfeer verhogend moet een gashaard zijn, net zoals een authentieke houthaard dat ook kan. Door slimme brandertechnieken en innovatieve ideeën is dit gashaardfabrikanten prima gelukt! Het vuur in een gashaard van de laatste generatie doet niet of nauwelijks meer onder voor het vuurspel in een houtkachel!

Een moderne gashaard combineert het gemak en de efficiency van gas met het vuurspel en het sfeerbeeld dat we enkel van hout kenden! Met nieuwe software kunnen moderne gashaarden enorm realistische vlampatronen weergeven. Soms rustig en discreet, dan fel en laaiend. Net zoals u dat wel kent van brandend hout!

Om de houtillusie zo geloofwaardig mogelijk te maken hebben gashaardfabrikanten veel tijd besteedt aan de afwerking en aan het interieur. De natuurgetrouwe houtset is levensecht tot in de kleinste details en speciale verlichting zorgt voor een ultra-realistische gloeibed-simulatie. In de houtset zitten bijna onzichtbaar de branders verstopt. Wanneer u de haard ontsteekt ziet u het hout op natuurlijke manier ontbranden tot de gehele houtset in vuur en vlam staat. Bedrieglijk echt en bijzonder sfeerverhogend! Maar ook wanneer u eens iets anders wilt en een moderne stijl aanhoudt kan een gashaard een verrijking voor uw woning zijn. Met fraaie witte marmerkiezels, zwart gesteente of met glasparels geeft u uw gashaard een geheel eigen karakter. Vooral in moderne, minimalistisch ingerichte woningen kan een gashaard zo echt een exclusief designelement worden!

Genoeg redenen om vooral nu een gashaard te kopen dus! Laat u eens vrijblijvend informeren, u zult verbaasd zijn over de vele mogelijkheden! Twijfelt u over de toekomst van het gasnetwerk in Nederland? Niet nodig! Vrijwel alle A-merken leveren gashaarden die zowel op aard- als op propaangas kunnen branden. Wanneer dan toch besloten worden dat we de gaskraan dichtdraaien schakelt u eenvoudig over op propaangas. Dit wordt al vele jaren gedaan met tuinhaarden of bij woningen zonder aansluiting op het gasnetwerk en is een prima alternatief. Wilt u de magie van gecontroleerd vuur in uw eigen woning ervaren? De moderne gashaard zal u niet teleurstellen!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus.