Economie

Deel Groningse Cookinglife verkocht aan Veams

Een deel van de Groningse kookwinkelformule Cookinglife, met onder andere een winkel in de Zwanestraat en een magazijn aan de Duinkerkenstraat, is verkocht aan investeringsbedrijf Veams van ondernemer Henk Jan Bijmolt. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Volgens Sebastian Bakker, oprichting van Cookinglife, wil het bedrijf serieuze stappen maken in Europa. “We willen groeien in ons aanbod hoogwaardige kookartikelen, het magazijn uitbreiden en stappen maken met onze automatisering. Dit konden we niet meer alleen. Komend jaar bestaan we 10 jaar en met deze stap denken we ook het komende decennium verder te kunnen bouwen. Met Veams halen we bovendien veel E-commerce kennis en creativiteit in huis. Met de webshops van Wovar en Gadero hebben ze zich bovendien reeds internationaal bewezen.”

Henk Jan Bijmolt van Veams licht de deal toe: “Wij hebben er onwijs veel zin in. Tegelijk beseffen we ook dat het een monsterklus wordt om ons te onderscheiden in een overvolle markt. We hopen een goede sparringpartner te zijn en barsten van de ideeën. Ik heb zelf afgelopen kerstvakantie alvast 500 pagina’s bekeken, dus ik zit er al helemaal in. We gaan sowieso veel meer keuzehulp bieden, want soms is het aanbod domweg te groot en het onderscheid onduidelijk.”

Cookinglife B.V. runt naast de webwinkel momenteel 4 fysieke winkels in Nederland en bezorgt in 7 landen.