Economie

Delfsail 2021 wordt uitgesteld door corona

“Een harde conclusie en verdrietige boodschap”. Maar Delfsail 2021 wordt uitgesteld. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op de eigen website. “Onder de huidige coronapandemie kan het evenement niet plaatsvinden”, zo is men van mening.


Leestijd: 1 minuut

Delfsail 2021 wordt uitgesteld door corona
Delfsail 2021 wordt uitgesteld door corona

“Na de aanvankelijk hoopvolle berichten over afnemende besmettingen, blijkt dat het virus nog steeds in volle kracht aanwezig is en voorlopig niet van wijken weet”, zo schrijft men. “Dit is een zeer grote teleurstelling voor allen, zowel voor het bestuur, de projectorganisatie en onze grote groep vrijwilligers die al tijden in de startblokken staat.”

De organisatie spreekt ook van een hard gelag voor alle partners, de gemeente Delfzijl en de lokale ondernemers. “De kern van DelfSail is een warm en sprankelend evenement, toegankelijk voor iedereen, DelfSail is van ons allemaal en dat moet vooral zo blijven. Bij een anderhalve meter realiteit is dat niet op de vertrouwde wijze te realiseren”, zegt voorzitter Jan Koolhof.

“Met schepen die niet bezocht mogen worden, bemanningen die niet van boord af mogen, publiek dat via toegangshekken gecontroleerd het terrein op moet komen en/of eerst getest moet worden, geen zinderende optredens, dat is niet de DelfSail zoals wij die kennen”, aldus de voorzitter.

Delfsail zou eigenlijk plaatsvinden van 10 tot en met 13 juni 2021. Het is nog niet bekend wanneer het maritieme evenement nu gaat plaatsvinden.