Economie

Deze oplosbare pleisters uit Groningen helpen de zorg een stap vooruit

Of het nou gaat om een chirurgische ingreep of om nazorg, medische technologie wordt steeds vaker toegepast in ziekenhuizen. Ook Polyganics uit Groningen helpt de zorg een stap vooruit. De oplosbare hersenpleister die het bedrijf op de markt bracht, blijkt een groot succes. Momenteel werkt het bedrijf aan een soortgelijk product, geschikt voor wondzorg bij de lever en de alvleesklier.


Leestijd: 1 minuut

Deze oplosbare pleisters uit Groningen helpen de zorg een stap vooruit
Deze oplosbare pleisters uit Groningen helpen de zorg een stap vooruit

Neusschuimpjes, hersenpleisters, zenuwbuisjes: Polyganics is van alle markten thuis. De medische toepassingen die het bedrijf ontwikkelt zijn uiteenlopend, maar hebben een belangrijk ding met elkaar gemeen. Ze zijn gemaakt van materialen die oplossen in het lichaam. De hersenpleister is het meest recent ontwikkelde product en wordt gebruikt door ziekenhuizen in heel Europa. Het succes zorgde ervoor dat het bedrijf onlangs moest verhuizen naar een groter pand op het Zerniketerrein in Groningen, waar meer ruimte is voor de fabriek en het laboratorium. Nu is Polyganics bezig met de volgende stap: de ontwikkeling van een oplosbare pleister voor de lever en alvleesklier.

Marleen Schoonen is Director Corporate Communication & Corporate Initiatives bij Polyganics. Ze vertelt over de hersenpleister en andere producten die Polyganics op de markt bracht en over wat we nog meer kunnen verwachten in de toekomst.

Verder lezen? Kijk dan op economie.groningen.nl.