Economie

Partnerbijdrage

Dingen die je Moet Weten over Bitcoin ATM’s

Bitcoin ATM’s zijn een relatief nieuw fenomeen, waardoor nog niet alles over deze machines duidelijk is voor gebruikers. In dit artikel bespreken we een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je aan Bitcoin ATM gebruikt.


Leestijd: 3 minuten

Dingen die je Moet Weten over Bitcoin ATM’s
Dingen die je Moet Weten over Bitcoin ATM’s

Wat een Bitcoin ATM is en Hoe het Werkt

Een Bitcoin ATM is een automaat waarmee je contant geld kunt omwisselen tot Bitcoin en andersom. In tegenstelling tot bij traditionele pinautomaten, heb je voor een Bitcoin ATM geen rekening bij een bank nodig. In plaats daarvan heb je alleen een portemonnee nodig die Bitcoin ondersteunt. Bitcoin ATM’s brengen doorgaans een kleine vergoeding in rekening voor elke transactie. U kunt investeren in bitcoins met behulp van bitcon-handelsplatforms zoals immediate edge.

Hoe je een Bitcoin ATM gebruikt:

• Zoek met behulp van een online directory of er een ATM bij jou in de buurt is.

• Ga naar de ATM en plaats je geld in de automaat. Volg de instructies op het scherm.

• Zorg ervoor dat je je portemonnee bij de hand hebt om de QR-code te scannen en het juiste aantal Bitcoins naar de automaat te sturen.

Een Bitcoin pinautomaat werkt door de QR-code van je portemonnee te scannen en vervolgens het juiste aantal bitcoins naar de portemonnee te sturen. Met sommige Bitcoin ATM’s is het ook mogelijk om Bitcoin te verkopen voor contant geld.

Met Bitcoin ATM’s is het dus erg gemakkelijk om Bitcoin te kopen en verkopen. Bedenk voordat je geld gaat storten wel hoeveel geld je bereid bent uit te geven, aangezien sommige ATM’s een beperkte hoeveelheid geld accepteren. Houd ook rekening met de kosten die aan elke Bitcoin-transactie zijn verbonden. Bitcoin ATM-transactiekosten kunnen variëren, afhankelijk van de machine en locatie.

Kosten

De meeste Bitcoin ATM’s brengen bij elke transactie een vergoeding in rekening. Deze kosten kunnen aanzienlijk verschillen per automaat, dus is het handig om van tevoren even het tariefschema te controleren. Gemiddeld kun je een vergoeding van 5% tot 10% verwachten per transactie.

Limieten

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je met veel Bitcoin ATM’s maar een beperkte hoeveelheid geld kunt storten en opnemen. Deze limiet kan op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis zijn. Check dus even het limietschema voordat je naar een pinautomaat toe gaat om geld te storten of opnemen zodat je weet welke limieten je kunt verwachten.

Identificatie

Bij sommige Bitcoin ATM’s is het verplicht om je te identificeren voordat je Bitcoin kunt kopen of verkopen. Dit kun je doen door je rijbewijs of paspoort te scannen. Als een geldautomaat identificatie vereist, wordt dit meestal op de machine vermeld voordat je met je transactie begint.

Privacy

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat Bitcoin ATM’s niet anoniem zijn. In tegenstelling tot traditionele bankautomaten, hoeft je voor Bitcoin automaten geen rekening bij een specifieke bank te hebben. Dit betekent echter ook dat je transactie door iedereen te zien is via de Bitcoin-blockchain. Als je echt anoniem wilt blijven, kun je dus beter op zoek gaan naar een andere manier om Bitcoin te kopen en verkopen.

Waarom Zou je een Bitcoin ATM Moeten Gebruiken?

Bitcoin ATM’s bieden een handige manier om Bitcoins te kopen of verkopen zonder een exchange te gebruiken. Ze bieden ook een gemakkelijke manier om bitcoin te verkopen voor contant geld, wat handig kan zijn als je een rekening moet betalen of iets wilt kopen in een winkel die geen Bitcoin accepteert. Over het algemeen kunnen Bitcoin ATM’s een handig hulpmiddel zijn voor diegenen die Bitcoin in hun dagelijks leven willen gebruiken.

Ze hebben echter ook hun nadelen. Ze brengen bijvoorbeeld doorgaans hoge kosten in rekening en zijn niet anoniem. Als je Bitcoin wilt verkopen en kopen, is het dus belangrijk om de voor- en nadelen van Bitcoin ATM’s af te wegen voordat je besluit deze te gebruiken.

Conclusie

Bitcoin ATM’s zijn een handige manier om Bitcoins te kopen of verkopen, maar er zijn een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je er een gebruikt. Check van tevoren de kosten, limieten en identificatievereisten van een automaat en onthoud dat je deze automaten niet anoniem kunt gebruiken. Wanneer je deze zaken in je achterhoofd houdt, zijn Bitcoin ATM’s een handig hulpmiddel als je Bitcoin in je dagelijkse leven wilt gebruiken.