Economie

Partnerbijdrage

Dit kun je allemaal met een multitool! De beste & tricks

Een van de handigste soorten gereedschap die je als klusser, en zeker als vakman, kan inzetten, is de multitool. Maar wat is dit eigenlijk voor gereedschapsvariant? Wat is een multitool? En wat kun je allemaal met dit soort gereedschap? In dit artikel zetten we alle opties en mogelijkheden die multitools te bieden hebben, voor je op een rijtje. Je zult je verbazen over wat er allemaal mogelijk is als je als klusser of bouwvakker een multitool in je gereedschapskist hebt zitten.


Leestijd: 2 minuten

Dit kun je allemaal met een multitool! De beste & tricks
Dit kun je allemaal met een multitool! De beste & tricks

Eerst is het nuttig om goed helder te hebben wat een multitool voor type gereedschap is. Eigenlijk zegt de naam 'multitool' al heel veel: een multitool is een gereedschapsstuk dat je kunt gebruiken voor tal van klussen. Multitools zijn elektrische apparaten met losse accessoires, waarmee geslepen, gezaagd, gegraveerd, geschuurd en gefreesd kan worden. In hoofdzaak zijn er twee soorten multitools, namelijk roterende varianten(deze maken een draaiende beweging) en zogenoemd oscillerende modellen, die werken via trillingen. De roterende varianten zijn specifiek bedoeld zijn voor het uitvoeren van diverse soorten precisiewerk. De oscillerende tools zijn gericht op grovere werkzaamheden en handig als je moeilijk bereikbare plekken en materialen wilt bewerken.

Een van de belangrijkste doelen van multitoolgereedschap is om diverse soorten klussen en precisiewerk goed en snel te kunnen uitvoeren. Doordat je met losse accessoires werkt, kun je met een multitool veel doen. Zo kun je bijvoorbeeld een koperen buis doorzagen om die om te leggen, terwijl je daarna met hetzelfde apparaat (door van opzetstuk te wisselen) de koperranden van de buis glad kunt schuren. Wil je daarna nog iets in de buis gaveren, bijvoorbeeld als aandenken aan je klus? Dan zet je eenvoudig en snel een graveerstuk op je multitool en is dit zo geregeld!

Zoals we net al constateerden, kun je met een multitoolapparaat snel uiteenlopende soorten klussen afronden. Maar het is hierbij dan wel van belang dat je over voldoende accessoires, lees: opzetstukken, beschikt om jouw klus tot een succesvol eind te brengen. Zorg daarom voor goede zagen, schuurplaten, slijptollen, graveerpennen, et cetera, zodat je met jouw multitoolgereedschap ook daadwerkelijk elke klus kunt doen die je maar wilt uitvoeren!

Een van de grote pluspunten van moderne multitools is het feit dat dit type gereedschap je een hoop geld kan besparen. Door te kiezen voor kwalitatief goed multitoolgereedschap, hoef je niet allemaal losse apparatuur en machines te kopen voor specifieke klussen. Alleen de opzetstukken en extra accessoires hoef je erbij te kopen. En die zijn natuurlijk een stuk voordeliger dan allemaal losse elektrische apparaten en gereedschappen! Dus tel maar uit je winst: met deze methodiek van losse accessoires gebruiken ga echt een bak geld besparen! Ben je benieuwd welke multitool het beste bij jou past? Kijk dan eens op de website van Tresna.

Multitoolgereedschap met bijgekochte accessoires worden geleverd in een handige draagkoffer. Hierdoor houd je niet alleen alle spullen bij elkaar, maar bespaar je natuurlijk ook ruimte. Alle multitoolonderdelen zitten namelijk in de compacte koffer. En, ook niet onbelangrijk: jouw multitoolkoffer is lekker licht en kun je eenvoudig overal mee naartoe nemen.

Ten slotte: multitoolkoffers met inhoud zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en merken. Zowel voor de amateurklussers als de professionele vakmannen, denk aan timmermannen of bouwvakkers, is er maatwerk mogelijk. De keuzemogelijkheden zijn enorm. Bekijk nu het assortiment van een speciaalzaak en koop jouw ideale multitoolgereedschap voordelig en snel online! Succes met je klus(sen) en maak er iets moois van!