Economie

Partnerbijdrage

Dit zijn de beste tapijttrends van 2023

Nog niet zo lang geleden was de enige tapijttrend die we konden bedenken, om ze te verscheuren of te bedekken met een vloerkleed. Het is helaas waar, tapijten hebben een beetje een slechte reputatie in de interieurwereld, maar we voelen een comeback en 2023 lijkt het jaar te worden. Je doet er dan ook goed aan om nu alvast een tapijt op Webparket.nl te kopen, zo blijf je deze nieuwe hype voor! Natuurlijk moet je hierbij wel rekening houden met de nieuwste trends op het gebied van vloerkleden. Hieronder lees je daar de beste voorbeelden van!


Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste tapijttrends van 2023
Dit zijn de beste tapijttrends van 2023

Terwijl grijze tapijten altijd een veilige keuze zijn geweest in zowel kleurrijke als monochromatische interieurs, is het kiezen van een pasteltint zoals lila een mooi alternatief en helpt voorkomen dat de binnenruimte er te saai uitziet. Door het te combineren met tinten die momenteel in woonkamertrends te zien zijn, zoals donkere wijntinten of zelfs warme groen- en geeltinten, kan een vrolijke sfeer worden gecreëerd en de perfecte basis voor een instroom van kleur door meubels en accessoires.

De tijdloze aantrekkingskracht van tapijten met gestreept patroon is nog steeds een grote favoriet voor veel ontwerpers. Door structuur aan een ruimte te geven, helpen strepen om een verscheidenheid aan tinten en tinten in een schema te brengen. Strepen doen het bijzonder goed in een slaapkamer, ze zijn indrukwekkend genoeg om een beetje interessant te voelen, maar ze kunnen subtiel genoeg zijn om toch een rustgevende ruimte te creëren. We zien dat gestreepte tapijten naast ander gestreept textiel worden gebruikt, wat goed werkt wanneer de strepen in contrasterende richtingen zijn geplaatst.

Volgens veel ontwerpers is tapijt de nieuwe verf en door te kiezen voor heldere en levendige tinten voegt het een wow-factor toe aan het huis – een belangrijk aandachtspunt van de huidige kleurentrends. Voor degenen die misschien op hun hoede zijn om zo'n statement toe te voegen, kies een toon die de muurkleuren aanvult om ervoor te zorgen dat het uiterlijk samenhangend blijft. Kies voor maximalisten voor een contrasterende kleur om ervoor te zorgen dat het een lust voor het oog blijft!

In een dringende poging om de gewoonten van de industrie te veranderen, grijpen ontwerpers terug naar afval om bij te dragen aan een circulaire economie en om de perceptie van materialen te veranderen. Een circulaire benadering van ontwerp is essentieel bij het afleggen van verantwoording over producten die worden gemaakt. Nanimarkina helpt bijvoorbeeld het bewustzijn rond het probleem te vergroten met een nieuwe collectie vloerkleden die wordt gemaakt van de overgebleven wol die door haar leveranciers wordt gegenereerd.

Terwijl we conventioneel denken aan tapijten voor de vloer, heroverwegen ontwerpers concepten door tapijten en vloerkleden toe te passen als dramatische kunstwerken voor de muur. Verwijzend naar vervlogen tijden, waar grootschalige wandtapijten in grote zalen en salons hingen, wordt dit geherinterpreteerd voor hedendaagse schema's, een slimme manier om woonkamers te verzachten en ze te laten lijken alsof ze je verwennen.