Economie

Partnerbijdrage

Elker, de nieuwe naam voor Elker - Het Poortje

Elker – Het Poortje, een grote jeugdhulp- en onderwijsaanbieder in Noord-Nederland, gaat vanaf 1 juli 2019 verder onder de nieuwe, maar tegelijkertijd vertrouwde naam Elker Jeugdhulp & onderwijs. Deze nieuwe naam past bij de ambities van Elker in de veranderende markt voor jeugdhulp en speciaal onderwijs, waarbij Elker nadrukkelijk de samenwerking zoekt met gemeenten en ketenpartners. Astrid Veldhuizen, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij gaan vanaf 1 juli verder onder één naam. We willen graag laten zien dat we één geïntegreerde organisatie zijn, die alle vormen van jeugdhulp en speciaal onderwijs biedt, waarbij altijd het belang van het kind voorop staat.”


Leestijd: 1 minuut

Elker, de nieuwe naam voor Elker - Het Poortje
Elker, de nieuwe naam voor Elker - Het Poortje

Elker begeleidt en behandelt jaarlijks zo’n 3000 kinderen, jongeren en gezinnen met eenvoudige tot complexe opgroei-, onderwijs en opvoedproblemen door het inzetten van (hoog)specialistische hulp. Daarbij sluiten we aan bij wat er al is en wat goed gaat, en zetten we in overleg met de betrokkenen die hulp in die de grootste kans op verbetering biedt. Dit gebeurt zoveel mogelijk ambulant, zowel voor wonen als school. Indien nodig verzorgt Elker langdurige hulp en onderwijs, eventueel via beschermde behandel-, woon- en onderwijsplekken voor kinderen en jongeren. Dit alles met het doel kinderen, jongeren en gezinnen (weer) mee te laten doen in de samenleving. Want volgens Elker heeft ‘elk kind het recht om positief, veilig en zo thuis mogelijk op te groeien en duurzaam deel te nemen aan onze maatschappij'.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze nieuwe website www.elker.nl of volg ons op LinkedIn: linkedin.com/company/elker