Economie

Etalages in Oude Kijk en Stoeldraaierstraat in teken Winter Wonderland – met bijzondere wedstrijd

Ondernemers in de Oude Kijk en Stoeldraaierstraat in Groningen hebben hun etalages op prachtige wijze ingericht in het teken van Kerst en Winter Wonderland. Vanaf donderdag 8 december zijn in verschillende etalages in de oude Kijk in ’t Jastraat en de Stoeldraaierstraat kerstdorpen te bewonderen.


Leestijd: 1 minuut

Etalages in Oude Kijk en Stoeldraaierstraat in teken Winter Wonderland – met bijzondere wedstrijd
Etalages in Oude Kijk en Stoeldraaierstraat in teken Winter Wonderland – met bijzondere wedstrijd

“Het idee is vorig jaar ontstaan naar aanleiding van de verplichte sluiting. Ik vond het erg jammer, dat er niets meer te zien was in de straat," vertelt Kim Hoetjes-Mulders, de initiatiefnemer van het project.

“Een aantal jaar geleden had Jaxon’s een kerst diorama en dat vonden mensen zo leuk. Ik dacht: ‘dat is een goed idee voor aanstaand jaar: indien we weer dicht moeten, dan is er Corona proof toch iets te beleven in de straat.’ En als er geen sluiting komt, zorgen ze ook voor extra gezelligheid."

Ze nam contact op met de Groningen City Club en de gemeente Groningen in de hoop subsidie te krijgen. En dat lukte. De inkoop is in mei van start gegaan, op Marktplaats stond deze zomer geen kersthuisje lang te koop.

Bijna 75% van de inrichting is tweedehands aangeschaft, zodat het project duurzamer zou worden. De lichten en de stopcontacten zijn wel nieuw aangeschaft in verband met de brandveiligheid. Er zit er een slimme smart plug energie monitor op zodat de attracties alleen tussen 09.00 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds stroom verbruiken. Alleen de huisjes op batterijen blijven ‘s nachts aan.

Prijzenpakket

Als je een kijkje komt nemen kun je mogelijk ook nog een mooi prijzenpakket winnen. In de etalages van de deelnemende ondernemers zijn ingelijste letters verwerkt. Vind alle ingelijste letters bij de acht deelnemende ondernemers en vorm een woord van 8 letters dat met de feestdagen te maken heeft. Uit alle juiste inzendingen worden de prijzen willekeurig verloot.

De etalages zijn te bewonderen tot en met 7 januari 2023. De deelnemende ondernemingen zijn: Roeg Tattoo, Wirwar Spellen en Puzzels, De Stadsakker, Jaxon's Groningen, IShop, Walter's Bookshop, van Beek Art Supplies en De Groningse Kinderboekhandel.