Economie

Export Academy en RUG slaan handen ineen: studenten helpen bedrijven verder

   
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en Oranjewoud Export Academy slaan de handen ineen. Het mes snijdt aan twee kanten: de internationaal opererende bedrijven kunnen gebruik maken van de kennis van de jonge talenten, die op hun beurt een plek hebben voor onderzoek en stages. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Bij Oranjewoud Export Academy zijn meer dan vijftig, veelal hoog innovatieve, internationaal opererende bedrijven uit het Noorden aangesloten. De Academy heeft de missie om ondernemers in Noord-Nederland te helpen hun internationale potentieel te maximaliseren.

Als onderdeel van de samenwerking gaan derdejaars bachelor- en masterstudenten de leden van de Export Academy helpen met onderzoeksvragen op het gebied van innovatie en business development.

“Samenwerken met de Export Academy biedt interessante mogelijkheden voor onze faculteit om bij te dragen aan de internationalisering van noordelijke bedrijven door middel van onderzoek, training en stages”, stelt Peter Verhoef, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. “Het biedt ook geweldige kansen voor internationale en Nederlandse studenten om projecten en stages te doen op het gebied van exportmanagement bij bedrijven in Noord-Nederland en daar mogelijk te werken.”

Verder spreken de faculteit en de Export Academy af om sprekers uit te wisselen voor bestaande programma’s en inhoudelijke activiteiten vooral te laten plaatsvinden op Landgoed Oranjewoud, als exporthub in de noordelijke regio.