Economie

Partnerbijdrage

FC Groningen ontslaat Frank Wormuth

De club komt met een statement over het ontslag van Frank Wormuth. De Duitse trainer zou een inschattingsfout zijn geweest. De druppel zou de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn geweest. Deze werd met 2-3 verloren waardoor FC Groningen de winterstop ingaat op de 15e plek. Na 14 wedstrijden heeft de club pas 12 punten gehaald. Wie wordt de nieuwe trainer?


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen ontslaat Frank Wormuth
FC Groningen ontslaat Frank Wormuth

Voetbal wedden Nederland is de komende weken even klaar. De Eredivisie stopt tijdens de winter en ook de Keuken Kampioen Divisie is na deze week klaar. Andere competities gaan nog wel door en het WK 2022 geeft leuke wed mogelijkheden.

“De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te nemen in het belang van FC Groningen”, aldus de club. Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur, neemt geen blad voor de mond. Hij zegt dat het een grote inschattingsfout is geweest om de trainer aan te stellen. Er zou niet genoeg draagvlak zijn. Toch is er vorig seizoen met volle overtuiging voor de trainer gekozen.

Fledderus vindt dat Wormuth geen goede match is met de spelers, staf en de club. Het gebrek aan duidelijkheid en verbinding zou voor de breuk hebben gezorgd. De club heeft de hele winter om een vervanger te vinden.

De Duitse trainer was erg geschrokken van het club statement. Hij vond dat hij absoluut moest reageren. Voordat de trainer een contract tekende bij de club heeft hij lange en uitvoerige gesprekken gehad met Fledderus en Gudde. Er was verandering nodig bij de club en Wormuth stond klaar om hier aan te gaan werken. Uiteindelijk werd zijn werkwijze niet gewaardeerd en kreeg hij weinig hulp.

De grootste tegenvaller voor Wormuth was de sfeer bij de club. Wormuth werd dagelijks verzocht om zich aan te passen en dat stond haaks op wat er wat hem was gevraagd. De trainer sluit af met dat hij zich niet herkent in het beeld van Fledderus. Hij ervaarde de club als geestelijk onveilig en voelt zich niet prettig bij wat er over hem wordt gezegd.

De technisch directeur van FC Groningen heeft nog steeds al het vertrouwen van de clubleiding. De algemeen directeur, Wouter Gudde, wil Fledderus dan ook nog niet ontslaan. De technisch directeur ziet zelf de toekomst rooskleurig tegemoet. Hij wil vol aan de bak om zichzelf te bewijzen bij de club.

Gudde heeft vertrouwen in de club en denkt dat er op de lange termijn aan een beter FC Groningen wordt gebouwd. Dit kan helaas niet zonder fouten en Wormuth was zo’n fout.

Een aantal trainer wordt op dit moment gevraagd om op gesprek te komen. Dick Lukkien zou een van die trainers zijn. Ronald Lubbers, voorzitter FC Emmen, wil Lukkien echter helemaal niet laten gaan. Alleen als Lukkien zelf de overstap wil maken en FC Groningen met het juiste bedrag komt, kan de overstap realiteit worden. Een andere mogelijkheid is Fred Grim.