Economie

Gasunie: toezeggingen voor waterstof en warmte zijn belangrijke stap voor het klimaat

Het voorstel van het demissionair kabinet tijdens Prinsjesdag om 1,3 miljard uit te trekken voor toekomstige energie-infrastructuur, leiden tot een positieve impuls voor de noodzakelijke energietransitie. Dat stelt Gasunie in reactie op de presentatie van de begrotingsplannen voor 2022.


Leestijd: 1 minuut

Het kabinet kondigde aan 1,3 miljard euro te reserveren voor energie-infrastructuurprojecten die belangrijk zijn voor de klimaat- en energietransitie. Een deel daarvan, 750 miljoen euro, is gereserveerd voor het ombouwen van delen van het bestaande gasnet tot een landelijke ‘Waterstof backbone’ die de Nederlandse industrieclusters verbindt. Ook gaat er geld naar een warmtetransportnet in Zuid-Holland.

“Gasunie kan de ontwikkeling van die energievoorziening in Nederland faciliteren. Dankzij de focus die het demissionair kabinet nu aanbrengt, kunnen we onze inspanningen hiervoor versnellen en kunnen gebruikers de overstap maken naar alternatieven zoals waterstof en restwarmte. Dat is een belangrijke stap voor het klimaat.” reageert Gasunie-CEO Han Fennema op economie.groningen.nl

Verder lezen, klik dan hier.