Economie

Partnerbijdrage

Geef eens een kunstzinnig cadeau deze feestdagen

De wintertijd is weer ingegaan, de pepernoten liggen alweer even in de schappen en ook de kerstballen zijn alweer gespot in de winkels. Nog even en de feestdagen staan ook weer voor de deur. November is de perfecte maand om al je cadeautjes vast in te slaan, zodat je niet op het laatste moment in de drukke winkels hoeft te speuren naar dat ene perfecte presentje. Want dat is namelijk nog best een uitdaging. Wil je echt iets origineels geven? Denk dan eens aan een kunstcadeau.


Leestijd: 2 minuten

Geef eens een kunstzinnig cadeau deze feestdagen
Geef eens een kunstzinnig cadeau deze feestdagen

De perfecte plek om eens rond te neuzen voor een echt origineel cadeau is Etsy. Dit is een website waar kunstenaars en creatievelingen hun handgemaakte schatten verkopen. Dat betekent dat je hier altijd unieke items kunt vinden. Zelfgemaakt, vintage en absoluut origineel. Van sieraden en accessoires tot beelden en beddengoed. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het mooie van dit platform is dat er geen grote handelaars tussen zitten, maar dat je met jouw aankoop echt direct een kunstenaar steunt die jouw originele cadeautje met veel liefde en passie heeft gemaakt.

Je denkt er misschien niet meteen aan wanneer je je inkopen gaat doen voor de feestdagen. Maar eigenlijk is wanddecoratie een perfect cadeau dat bij heel veel verschillende situaties past. Gaat iemand het huis uit? Dan is een schilderij van Sweetlivingshop.nl natuurlijk perfect om de nieuwe kamer of woning op te fleuren. Is er een kindje op komst? Dan maakt een schilderij de kinderkamer helemaal af! Een nieuwe huis, een verhuizing, samenwonen, huwelijk of een afgeronde verbouwing; allemaal uitstekende aanleidingen om een schilderij cadeau te doen.

Kunst is natuurlijk iets heel persoonlijks. Dat maakt het best lastig om kunst cadeau te geven, tenzij je iemand zo goed kent dat je helemaal zeker bent van zijn smaak. Twijfel je toch of het wel gewaardeerd wordt? Dan kun je de keuze ook bij de ontvanger neerleggen, door een kunst cadeaubon te geven. Bij veel galerieën kun je een cadeaubon aanschaffen voor een zelfgekozen bedrag. Op die manier geef je toch een heel bijzonder cadeau (of alvast een mooie bijdrage) maar weet je zeker dat een door jou gegeven schilderij niet ergens op zolder belandt.

Wil je graag een kunstzinnig cadeau geven maar vind je het lastig om een kunstwerk te kiezen? Geef dan eens een museumkaart cadeau. Met deze kaart, die voorheen bekend was onder de naam museumjaarkaart, kun je een jaar lang bij maar liefst 486 verschillende musea gratis naar binnen om allerlei verschillende soorten kunst en cultuur te bewonderen. Van het internationale klompenmuseum tot het GRID. Op deze manier geef je eigenlijk niet één, maar alle kunstwerken cadeau. Nog leuker is het natuurlijk om die musea dan vervolgens samen te bezoeken. Ook voor mensen die niet zo van kunst houden, of er weinig verstand van hebben is deze kaart een hartstikke leuk cadeau, want je kunt er zoveel meer mee bekijken dan alleen kunst. Denk bijvoorbeeld aan historische musea, kastelen of het museum van Beeld en Geluid.