Economie

Partnerbijdrage

Geld lenen? Doe het veilig, verantwoord en voordelig

Een nieuwe auto, een andere keuken of een geweldig bruiloftsfeest. Het zijn mooie plannen, maar die kun je helaas niet altijd uit eigen zak financieren. Geld lenen kan dan een goede oplossing zijn. Laat je adviseren voordat je een lening afsluit. Dan weet je zeker dat je veilig en verantwoord leent.


Leestijd: 2 minuten

Regulatie online wedden in Nederland
Regulatie online wedden in Nederland

Verantwoord geld lenen staat bij veel kredietverstrekkers hoog in het vaandel. Verantwoord betekent dat de lening bij jou past en dat je de maandlasten gedurende de hele looptijd kunt betalen. Hoe weet je dat? Door niet zomaar iets af te sluiten bij een willekeurige partij, maar je eerst te laten adviseren door een betrouwbare kredietverstrekker.

Een adviseur zal eerst je wensen in kaart brengen. Waarvoor wil je het geld lenen en hoeveel heb je nodig? Je leenbedrag moet namelijk passen bij je leendoel. Daarna zal hij willen weten of jij gezien je financiële situatie aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen. Hij zal daarom je inkomensgegevens opvragen. Meestal is een vast inkomen gewenst. Met een partner of een eigen woning zijn je leenmogelijkheden groter, dus daar vraagt hij ook naar. Verder checkt de adviseur bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) of je nog andere leningen hebt en of je daar misschien betalingsproblemen mee hebt of hebt gehad.

Leenvorm en looptijd
Als je financiën gezond genoeg zijn voor het bedrag dat je wilt lenen, staat het eerste licht al op groen. Dan gaat je adviseur de lening verder inkleuren. Past bij jouw uitgave vooral zekerheid of is flexibiliteit belangrijker? In het ene geval is een lening met een vaste rente, vaste maandbedragen en een vaste looptijd beter. In het andere geval is een flexibele lening waarbij je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen misschien een idee. Ook kijkt de adviseur naar de looptijd. Die moet niet langer zijn dan de levensduur van je uitgave.

Vanuit het totaalplaatje dat ontstaat, gaat de adviseur op zoek naar een geschikte lening. Want je wilt natuurlijk geld lenen tegen een gunstige rente en goede voorwaarden. En bij een aanbieder die voldoet aan alle eisen voor betrouwbare kredietverstrekking. Je krijgt een heldere offerte en alle ins en outs van de lening worden met je besproken. Heb je de lening afgesloten dan staan jouw gegevens in een persoonlijke beveiligde omgeving, waar alleen jij toegang toe hebt. Door de zorgvuldige werkwijze van een kredietadviseur kun je dus verantwoord, veilig en voordelig geld lenen.