Economie

Gemeente Groningen: Nieuwe contracten voor huishoudelijke hulp

De gemeente Groningen heeft een nieuwe regeling getroffen voor de financiering van huishoudelijke hulp voor mensen die dat nodig hebben. In die nieuwe regeling is er in verschillende wijken in de stad een andere organisatie verantwoordelijk voor die hulp.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente Groningen: Nieuwe contracten voor huishoudelijke hulp
Gemeente Groningen: Nieuwe contracten voor huishoudelijke hulp

Om de komende jaren te zorgen voor continuïteit in de organisaties die huishoudelijke hulp aanbieden, heeft de gemeente nieuwe contracten afgesloten met vier organisaties.

De contracten lopen vijf jaar en gaan 1 januari 2023 in. De keuze voor het werken met vier organisaties, die elk in een eigen gebied gaan werken, is gemaakt omdat de gemeente kwalitatief goede huishoudelijke hulp erg belangrijk vindt.

Door het werken met één organisatie per gebied is het voor de organisaties, die het gebied kennen, gemakkelijker om bij ondersteuningsvragen van cliënten gebruik te maken van voorzieningen die al in de buurt aanwezig zijn.

De organisaties die vanaf 1 januari 2023 de huishoudelijke hulp verzorgen per gebied zijn: Emile Thuiszorg (Centrum/Oude Wijken), AtHomeFirst (West), Thuiszorg Comfort (Oost, incl. Ten Boer) en ZINN (Zuid, incl. Haren).

Verantwoordelijk wethouder Eelco Eikenaar: ”Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het is belangrijk dat inwoners zelf de regie houden en hulp kunnen inschakelen wanneer dat nodig is. Dit kan gemakkelijk via signalen of hulp van een organisatie die het gebied goed kent en daar een netwerk heeft opgebouwd.”