Economie

Gemeente organiseert event voor ondernemers: ‘Samen sterk uit de crisis’

“Samen sterk uit de crisis” heet het online ondernemersevent dat de gemeente Groningen volgende week donderdag 29 oktober organiseert. Het event, bedoeld voor alle Groningse ondernemers, heeft als doel om kennis en inspiratie te delen over ondernemen tijdens en na de coronacrisis. Het event wordt volledig online gestreamd vanuit het FC Groningen stadion. Deelname is gratis.


Leestijd: 1 minuut

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk
Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

Het online event “Samen sterker uit de crisis” is een initiatief van de Gemeente Groningen en is bedoeld ‘om ondernemers een steuntje in de rug te geven voor hun durf, doorzettings- en uithoudingsvermogen in deze moeilijke tijd’, zo omschrijft de organisatie. Het programma bestaat uit een plenaire talkshow, keynote spreker, digitale groepsgesprekken tussen ondernemers en meerdere webinars over verschillende onderwerpen.

Programmaonderdelen

Tijdens de talkshow zal de snel veranderende markt in coronatijd worden besproken en wordt er gekeken naar de kansen die er liggen in deze tijd. Tijdens de groepsdiscussies gaan ondernemers met elkaar in gesprek om ervaringen en kennis te delen. Deze discussies staan onder leiding van diverse ondernemers die vanuit hun eigen expertise stellingen deponeren en hun kennis delen. Tevens zijn er meerdere webinars te volgen waar bezoekers een keuze uit kunnen maken. Deze presentaties krijgen thema’s als: verkennen van nieuwe markten, toch groeien in coronatijd, veranderen van je bedrijfsvoering, tips & tricks als je in zwaar weer zit en hoe behoud je veerkracht in deze onzekere tijden.

Wilbert van de Kamp is oprichter van Omapost, een app waarmee je persoonlijke kaartjes via de post kan versturen en zette in 2020 Juiststraks.nu op, waarmee hij mensen helpt goed voornemens te behouden die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan. Met behulp van een aantal case-studies zal Wilbert uitleggen hoe je in deze tijd van onzekerheid aan de slag kan als ondernemer met het introduceren van nieuwe services, producten en andere businessmodellen.

Aanmelden voor dit event kan kosteloos via businessevenementen.com/mkbgroningen