Economie

Partnerbijdrage

Gezonder werken met een zit sta bureau

Je ziet het de laatste jaren steeds vaker op kantoren: zit sta bureaus. Vaak wordt gevraagd waarom dit nu ineens een trend is. De verklaring is heel simpel: het is gezonder om af te wisselen tussen zitten en staan. Helaas overkwam het laatst een vriend van me. Hij bleek last te hebben van een bloedprop, veroorzaakt door het feit dat hij te veel uren zat op zijn werk. Hij maakte lange dagen, terwijl hij de hele dagen zat. Dit wreekte zich op een gegeven moment. Gelukkig waren de doctoren er snel bij, anders had het slecht af kunnen lopen. Maar deze anekdote illustreert wel het gevaar van de hele dag alleen maar zitten.


Leestijd: 1 minuut

Gezonder werken met een zit sta bureau
Gezonder werken met een zit sta bureau

Afwisselen tussen zitten en staan is gezond

Een bloedprop kan ontstaan wanneer de doorbloeding van ons lichaam niet optimaal verloopt. Te lang zitten belemmert de doorbloeding. Bovendien valt onze stofwisseling compleet stil als we te lang niet bewegen. Desalniettemin werd er altijd maar aangenomen dat we ons werk zittend moesten ondernemen. Er was geen andere oplossing, dit is hoe het is en daar kon je het mee doen als werknemer. Gelukkig is dit tegenwoordig anders, dankzij de inventie van het zit sta bureau.

Sommigen omschrijven het als een evolutie fout. We mogen niet te lang zitten op een bureaustoel of bank, maar tegelijkertijd kunnen we ook niet eeuwig staan. 8 uur per dag staand werken is dus ook geen optie. Echter hebben we beweging nodig. Een gezondere werkplek begint daarom met een zit sta bureau, bijvoorbeeld deze van Officecity. Wanneer er de mogelijkheden zijn om, van tijd tot tijd, staand het werk te kunnen doen, grijpen medewerkers maar wat graag deze mogelijkheid aan. Het is immers gezonder.

Vele mogelijkheden op het gebied van zit sta bureaus

Tegenwoordig zijn zit sta bureaus zo geavanceerd dat het gemakkelijk is om deze op een ideale manier af te stellen. Je hebt zelfs de optie om te kiezen voor een elektrisch zit sta bureau. Het is fijn dat een zit sta bureau versteld kan worden, want niet iedereen werkt altijd aan hetzelfde bureau. Vele zit sta bureaus zijn gemaakt voor iedereen, zelfs wanneer je langer bent dan 2 meter. Iedereen kan dus aan de slag achter een zit sta bureau.