Economie

Partnerbijdrage

Goedkoop hypotheekadvies dankzij zelfredzaamheid

De huizenprijzen rijzen nog altijd de pan uit. Inderdaad, een huis kopen is een dure onderneming. Hoe kun je de kosten nog drukken? Bijvoorbeeld door een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen, zodat je de beste hypotheek krijgt. Het is dan wel handig als het advies ook nog eens voordelig is. HypotheekUitkomst kan voor advies lage tarieven rekenen, omdat het de zelfredzaamheid van zijn klanten beloont. Hoe werkt dit concept?


Leestijd: 2 minuten

Goedkoop hypotheekadvies dankzij zelfredzaamheid
Goedkoop hypotheekadvies dankzij zelfredzaamheid

HypotheekUitkomst is onderdeel van ThuisinGeld, een hypotheekadviseur gevestigd in Groningen. Aan het roer staat Michel Dijk, die het bedrijf runt samen met Jan van der Lei en Nikelyn Feitsma. Met HypotheekUitkomst wil Dijk een doelgroep bereiken die wel goed hypotheekadvies wil, maar tegelijk zelfredzaam is: “Sommige mensen willen volledige ontzorging, andere mensen vinden het geen probleem om zelf alle benodigde documenten aan te leveren. Die laatste groep kunnen we helpen met extreem goedkoop hypotheekadvies”, legt Dijk uit.

Dat er best een stapel papierwerk nodig is bij een Hypotheekaanvraag, maakt volgens Dijk niet veel uit: “Alles kan eenvoudig in onze online portal geupload worden. Door DigiD te gebruiken wordt een hoop al direct ingevuld. Wij belonen starters op de huizenmarkt vervolgens met lage tarieven van 700 euro voor advies en 695 euro voor bemiddeling. 1395 euro voor het complete pakket dus. Natuurlijk rekenen we ook voor bijvoorbeeld doorstromers op de huizenmarkt lage tarieven. En de kosten voor hypotheekadvies zijn deels fiscaal aftrekbaar.”

Een budgetformule doet al snel vermoeden dat de kwaliteit minder is. Maar volgens Dijk is hier allerminst sprake van: “Wij willen gewoon goed hypotheekadvies leveren voor een scherpe prijs. Niet voor niets werken we met een team van ervaren adviseurs. Daarnaast belonen we wel voor zelfredzaamheid, maar staan we natuurlijk wel altijd klaar om te helpen”, benadrukt hij.

HypotheekUitkomst werkt 100% onafhankelijk. Binnen elk traject worden ruim 30 geldverstrekkers met elkaar vergeleken. Daardoor is niet alleen het advies voordelig, maar zal ook de beste deal voor een hypotheek uit de bus rollen.

Het kantoor van HypotheekUitkomst is gevestigd nabij de noordelijke ringweg van de stad Groningen. Klanten hoeven hier echter niet per se langs te komen, als ze in zee gaan met HypotheekUitkomst: “Onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland, want alles kan online geregeld worden. Niet alleen het inleveren van documenten, maar ook al het contact. Door te kiezen voor videobellen kunnen we klanten in het gehele proces van de hypotheekaanvraag meenemen, waardoor er nauwelijks verschil is met fysieke aanwezigheid op kantoor.’

“Graag vermeld ik nog wel dat iedereen van harte welkom is op kantoor, want niet iedereen vindt het prettig om dit adviesgesprekken op afstand te doen”, vult Dijk aan.

Dijk merkt dat het verfrissende concept van HypotheekUitkomst aanslaat: “Men is tegenwoordig gewend om veel online te regelen. Tel daar de hoge kosten van een verhuizing bij op en ik begrijp wel dat mensen willen besparen op hypotheekadvies.”

En wat als de klant helemaal niet zit te wachten op zelfredzaamheid? “Met ons andere concept Thuis in Geld (bekijk de beoordelingen) leveren we volledige ontzorging, dus uiteindelijk kunnen we iedereen helpen met onafhankelijk hypotheekadvies”, besluit Dijk.