Economie

Gratis werk- en leertraject slimme mobiliteit voor werkzoekenden

Werkzoekenden in de noordelijke provincies van ons land kunnen zich vanaf komend najaar gratis om laten scholen tot adviseur slimme mobiliteit. De provincies Groningen, Friesland en Drenthe bieden van oktober 2023 tot en met maart 2024 het werk- en leertraject ‘Slim en Groen Onderweg’ aan.


Leestijd: 1 minuut

Met het traject krijgen werkzoekenden nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd levert het overheden en bedrijven nieuwe professionals op, met actuele kennis binnen het vakgebied. En dat is nodig, want de vraag naar professionals in de mobiliteitssector neemt de komende jaren toe.

Slimme mobiliteit, ook wel ‘smart mobility’ genoemd, is een verzamelnaam voor alle slimme ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Denk aan innovatieve voertuigontwikkelingen, zelfrijdende auto’s of intelligente verkeerslichten die kunnen communiceren met het verkeer. Dit zorgt uiteindelijk voor veiliger vervoer, een betere doorstroming, goede bereikbaarheid en verbetering van leefbaarheid.

Werken en leren

Het werk- en leertraject bestaat uit drie maanden lessen volgen en drie maanden werkervaring opdoen in de periode oktober 2023 tot en met maart 2024. Deelnemers worden door verschillende mobiliteitsexperts klaargestoomd voor een baan in het vakgebied. In het opleidingstraject werken de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân nauw samen met het UWV en WerkinZicht. Meer informatie over het programma, de aanmelding en procedure is te vinden op de website van het programma.