Economie

Green Business Challenge: voor Groningse bedrijven met circulaire ambities

Voor bedrijven met ambities om te verduurzamen of circulair te produceren is VAN 7 tot en met 11 november de Green Business Challenge (GBC), georganiseerd door adviesbureau BBENG. In de challenge gaan teams van internationale studenten, onder begeleiding van business developers en themaspecialisten, aan de slag met vraagstukken afkomstig van bedrijven en organisaties.


Leestijd: 1 minuut

Green Business Challenge: voor Groningse bedrijven met circulaire ambities
Green Business Challenge: voor Groningse bedrijven met circulaire ambities

De Green Business Challenge is er voor ondernemers die willen innoveren en verduurzamen én een concreet vraagstuk binnen het thema ‘Circulair’ op de plank hebben liggen. Denk hierbij aan vragen rondom productontwerp, materiaalkeuze, hergebruik en opwaarderen van reststromen. Gedurende een volle week gaat één team fulltime aan de slag met een vraagstuk, waarbij ze komen met marktonderzoek, materiaaladvies, businessmodellen of een marketingcampagne; net wat nodig is om een vraagstuk verder te brengen.

Een aantal Groningse organisaties die dit jaar met hun circulaire ambitie aan de slag gaan zijn Marne Mosterd, startup MyCoffin en Staatsbosbeheer.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerkingen met onder andere de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, NHL-Stenden, Universiteit Oldenburg, Van Mossel Autolease, TAEM.IO, NICE, Noord Nederland Verdient Circulair en Founded in Friesland.

Bedrijven die een vraagstuk ('challenge") aanleveren, ontvangen van Groningen Werkt Slim een motivatievoucher van 500,- euro.

Download hier de flyer met meer informatie of ga naar www.thegreenbusinesschallenge.nl

Het programma wordt ondersteund door de gemeente Groningen, aangezien het goed aansluit bij haar ambities op het vlak van circulaire economie.