Economie

Groningen Airport Eelde en Alfa-college slaan handen ineen binnen "NXT Airport"

Groningen Airport Eelde is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Alfa-college. Daardoor kunnen studenten praktijklessen volgen bij Securitas, de organisatie die de beveiliging verzorgt op de luchthaven.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf april starten 27 studenten van het Alfa-college van de opleiding beveiliger met het aanbod van lessen op Groningen Airport Eelde. Het betreft een samenwerking tussen Groningen Airport Eelde en het Alfa-college, wat voort komt uit het duurzaamheids-, educatie- en innovatieprogramma NXT Airport. De studenten krijgen, naast lessen van hun eigen docent, ook instructies van een medewerker van Securitas, de organisatie die de beveiliging verzorgt op de luchthaven. De lessen vinden twee dagen per week plaats op het luchthaventerrein, waarbij de praktijk aangeboden wordt in de vertrekhal.

Andries Poelstra, Airport Manager Groningen Airport Eelde: “Deze samenwerking past goed binnen onze ambities van NXT Airport. Bovendien is het nodig om kundige mensen op te leiden in de luchtvaartbranche. De verwachting is dat er de komende tijd een toenemende vraag komt naar airport security. Het is daarom belangrijk dat we nu beginnen met opleiden. We zijn blij dat we hier als Groningen Airport Eelde aan bij kunnen dragen.”

Leren in de praktijkomgeving

Volgens Lucinda Wondel, opleidingsmanager van het Alfa-college Uniformberoepen, is dit een uitgelezen kans voor studenten om te leren in een praktijkomgeving. “Door deze samenwerking zijn we in de gelegenheid theorie te integreren in een waarheidsgetrouwe praktijkomgeving. Geweldig dat een professioneel beveiligingsbedrijf als Securitas zich hieraan wil verbinden, de lessen verzorgt en de studenten begeleidt en dat Groningen Airport Eelde de ruimte beschikbaar stelt’’. Tijdens de lessen in de vertrekhal, komen thema’s zoals eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming aan bod. Tevens wordt er gebruik gemaakt van alle apparatuur dat gebruikt wordt voor de afhandeling van een vertrekkende passagier, zoals bijvoorbeeld de bodyscans. ‘’Zo creëren we voor onze studenten een perfecte leeromgeving”, aldus Lucinda Wondel.

OverNXT Airport

De samenwerking komt voort uit het in januari gestarte duurzaamheids-, educatie- en innovatieprogramma genaamd NXT Airport. Bij NXT Airport werken partijen uit bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen samen.