Economie

Groningen City Club: ‘De retail moet nu open! Teken de petitie!’

De retail moet open, zo vindt de Groningen City Club. De belangenclub roept iedereen op om een petitie te tekenen, die het kabinet oproept om in actie te komen en toe te staan dat winkels weer ‘gewoon’ open gaan. “De maatschappelijke, economische en mentale schade die nu ontstaat moet een halt toe worden geroepen”, aldus de GCC op de eigen site.


Leestijd: 1 minuut

Groningen City Club: ‘De retail moet nu open! Teken de petitie!’
Groningen City Club: ‘De retail moet nu open! Teken de petitie!’

De petitie is een initiatief van InRetail, een belangenvereniging waar zo’n 13.000 winkels bij zijn aangesloten. Volgens InRetail zijn op dit moment 56.000 winkeldeuren gesloten en die winkels lopen per week zo’n 700 miljoen euro aan omzet mis. Van de 300.000 banen staan er ook zo’n 50.000 tot 60.000 op de tocht. “Er dreigt een kaalslag met enorme maatschappelijke en economische gevolgen. Laat dit niet gebeuren. De retail moet open!”, aldus InRetail. 

'Veilig winkelen is mogelijk'
Volgens InRetail zijn er protocollen waardoor veilig winkelen mogelijk moet zijn. “Dat hebben we bewezen tot half december”, zeggen ze. Daarnaast is het economisch onverantwoord om winkels langer dicht te houden. “In het buitenland zijn winkels ook open”, zo bepleit men de zaak. 

Mediakit
De Groningen City Club roept nu de bij hen aangesloten ondernemers op om de actie van InRetail te ondersteunen. “Om de petitie verder te promoten, kun je als ondernemer gebruik maken van een handige mediakit, waarmee je andere ondernemers en consumenten kunt vragen om de petitie te ondertekenen”, aldus de GCC. 

“En onderteken zelf ook de petitie!”, zo besluit men.