Economie

Partnerbijdrage

Groningen Studenten Cabaret Festival

De Stadsschouwburg in Groningen was deze week het toneel voor het 33e Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF). De studenten hebben zich al in het voorjaar van 2019 aangemeld en in Utrecht, Amsterdam of Groningen hun talenten tentoongesteld. De finale van 13 tot en met 15 november vormde de klap op de vuurpijl voor de zes halve finalisten. Voor een gezellige avond uit check je onze uitgaanstips in Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Groningen Studenten Cabaret Festival
Groningen Studenten Cabaret Festival

 

Het Groninger Studenten Cabaret Festival ging al in het voorjaar van start met de selecties. Auditanten konden hun talenten laten zien in Utrecht, Amsterdam of Groningen voor een professionele 4-koppige commissie. De deelnemers werden geselecteerd en uitgenodigd voor het deelnemersweekend in juni. Hier maakten alle cabaretiers kennis met elkaar en werden de programma’s steeds verder geperfectioneerd onder leiding van regisseuse Audrey Bolder. In september was het tijd voor de Try-Outs waar de 6 halve finalisten hun repertoire ter gehoor hebben gebracht. Met de reacties van het publiek op zak zijn de acts uiteindelijk ingekort tot de 25 meest succesvolle minuten.

Afgelopen woensdag en donderdag hebben de twee halve finales van het 33e Groninger Studenten Cabaret Festival plaatsgevonden. De halve finalisten hebben tijdens deze twee fantastische avonden voor het eerst  voor een groot publiek gespeeld in de Stadsschouwburg Groningen. Het spits werd afgebeten door Alyssa Gonzalez, Kai bodewitz en Oscar Smit op 13 november en donderdag 14 november volgden de optredens van Jaromir Palthe, het trio EMMA (Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes)  en Teun van den Elzen. Naast optredens van de finalisten waren er vermakelijke gastoptredens van Anne Neuteboom en Chris Verlaan. Na een lang overleg besloot de jury, bestaande uit Marjan van Huystee, Victorine Plante, Dick Zijp en Huub van den Heuvel, dat Oscar Smit, EMMA en Teun van den Elzen door waren naar de spetterende finale van het evenement. De finale op 15 november kent daarnaast een gastoptreden van Martijn Kardol en wordt gepresenteerd door Howard Komproe. Na een fantastische show van de finalisten heeft Teun van den Elzen niet alleen de juryprijs maar ook de publieksprijs in de wacht gesleept! EMMA was de gelukkige winnaar van de persoonlijkheidsprijs. Binnenkort verschijnen de beelden op YouTube. Check deze op je smartphone of luister met een compacte draagbare speaker naar de verschillende optredens.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival is het enige cabaretfestival dat zowel door studenten wordt georganiseerd als gespeeld. Het bestuur bestaat uit 9 enthousiaste studenten die zich een jaar lang inzetten om alles dat met het Festival te maken heeft te regelen. Denk hierbij niet alleen aan de grappige en spannende finale, maar ook de Audities en de Try-Outs een aantal maanden geleden. Bekijk hier het smoelenboek met de bestuursleden van het GSCF.