Economie

Groninger Museum heeft nieuwe club: Club Groninger Museum voor young professionals

Op zaterdag 10 september is de Groninger Museum Nacht. Dit jaar kun je voor het eerst aan deze nacht meedoen als lid van Club Groninger Museum. Sinds juni kunnen (young) professionals tussen de (circa) 25 en 45 lid worden van deze club die op een laagdrempelige manier mensen verbindt met het Groninger Museum. En animo is er zeker: de groep telt al bijna tachtig leden.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Museum heeft nieuwe club: Club Groninger Museum voor young professionals
Groninger Museum heeft nieuwe club: Club Groninger Museum voor young professionals

Naast de juniorclub, de Vrienden van het Groninger Museum en de Business Club Salon, is nu dus ook een club voor de mensen die tussen de andere groepen in vallen. “We misten een vaste band met deze groep”, vertelt Ademiek Gerritsma van het Groninger Museum. “We zien ze wel af en toe met de museumnacht, maar niets structureels.” En dus werd er leven geblazen in een nieuwe club. 

Maar wel na er eerst grondig over nagedacht te hebben. Tien young professionals werden gevraagd om ambassadeur te worden, om mee te denken over de evenementen en ook om anderen te enthousiasmeren. Gerritsma: “Zij zijn eigenlijk de denktank van de club. Aan hun toetsen we onze ideeën voor evenementen en samen bedenken we manieren om die evenementen vervolgens te promoten.” Rekening houdend met de drukke agenda van young professionals, is de Club van plan vier keer per jaar een evenement te organiseren.

Tijdens het eerste club-evenement kregen de leden een kijkje achter de schermen bij de tentoonstelling Kleur!. De conservator vertelde over hoe de tentoonstelling tot stand kwam en na afloop van de rondleiding was er een DJ en een borrel. De sfeer was “goed en onverwacht uitbundig”. Het volgende evenement is dus tijdens de Museumnacht. De club wil die avond samen beginnen. In december staat een club-evenement in het teken van de tentoonstelling over Gianni Versace op de planning.

Het lidmaatschap van de club kost 40 euro per jaar. Daarmee kun je naar vier club-events, onbepert naar het Groninger Museum, naar de Groninger Museumnacht en wordt je uitgenodigd voor openingen. Gerritsma: “We hebben de kosten expres laag gehouden, want we hoeven er niet aan te verdienen. Daarnaast willen we voorkomen dat club elitaire wordt. We vinden de verbinding met het museum en met gelijkgestemden belangrijker.”

Foto: Club Groninger Museum. Foto door Siese Veenstra.