Economie

Gronings bedrijf Voys beste zakelijke telefoonaanbieder van Nederland

Het Groningse telefoonbedrijf Voys is beoordeeld als beste zakelijke telefoonaanbieder van Nederland in de Emerce 100. De Emerce 100 is een ranglijst van de beste Nederlandse bedrijven en marketingbureaus in de e-business en online marketing. ‘Als bescheiden Groningers zijn we hier trots op’, aldus Theresa Haans van Voys.
 


Leestijd: 1 minuut

Afstudeerproject

Voys startte als een project voor TNO in 2004. Het was destijds onderdeel van het afstudeerproject van oprichter Mark Vletter. Samen met medestudenten zette hij destijds een internettelefooncentrale op touw als onderdeel van zijn afstudeerproject. Voys is een van de allereerste cloudtelefoniesystemen wereldwijd.

In de lijst van Emerce 100 prijkt Voys bovenaan in de categorie  IT: telecommunications service provider. Andere bedrijven die zijn opgenomen in deze lijst zijn bijvoorbeeld KPN, VodafoneZiggo en Odido.


‘Ik vind het heel fijn dat het harde werk van mijn collega’s zo gezien wordt door de mensen voor wie we het doen: onze klanten’, zegt Voys-oprichter Mark Vletter. ‘We focussen ons op continue verbetering, innovatie en klanttevredenheid. Zo leveren we een steeds beter product dat het bouwen en onderhouden van klantrelaties eenvoudig maakt.’ De komende jaren wil het bedrijf haar diensten verder verbeteren, onder andere door te werken aan privacybewuste kunstmatige intelligentie.