Economie

Groningse ondernemers die zich heroriënteren krijgen hulp van gemeente

“Zal ikdoorgaan met de zaak? Of zal ik toch maar in loondienst gaan? Maar hoe ga ik dat financieel allemaal redden?”. Menig ondernemer, ook in Groningen, denkt wel eens na over stoppen of doorgaan met het bedrijf. Speciaal voor ondernemers die zich heroriënteren heeft de gemeente Groningen nu een “Team Heroriëntatie” in het leven geroepen.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ondernemers die zich heroriënteren krijgen hulp van gemeente
Groningse ondernemers die zich heroriënteren krijgen hulp van gemeente

Veel ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis, ook ondernemers die voor de crisis succesvol bezig waren. Voor een deel van hen biedt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) of een andere ondersteuningsmaatregel voldoende uitkomst.

Maar er zijn dus ook ondernemers die zich door deze crisis heroriënteren op wat zij aan het doen zijn. De meerderheid wil door en kan daarbij ondersteuning gebruiken. Andere zelfstandige ondernemers kiezen voor bedrijfsbeëindiging of loondienst. In al deze gevallen kan de gemeente Groningen ondernemers ondersteunen bij de herbezinning op de toekomst.

De gemeente Groningen heeft al deze vormen van extra ondersteuning (naast de financiële regelingen) georganiseerd via één ingang: het Team Heroriëntatie.

Men kan er als zelfstandig ondernemer bij dit team terecht voor:

1. Ondersteuning bij de voortzetting van uw eigen bedrijf door het versterken van uw onderneming.

2. Ondersteuning bij het vinden van een baan of een bijbaan in loondienst, mogelijk in combinatie met uw eigen bedrijf.

3. Ondersteuning bij het vinden van een oplossing voor financiële problemen.

4. Ondersteuning bij het  stoppen van de onderneming.

Het Team Heroriëntatie kan u helpen via bestaande regelingen of door u in contact te brengen met speciaal hiervoor ingehuurde specialisten.

VOOR WIE?

Het Team Heroriëntatie is er voor alle ondernemers uit de gemeente Groningen die behoefte hebben aan extra ondersteuning. Ook voor de ondernemers die geen Tozo ontvangen.

AANMELDINGSFORMULIER

gemeente.groningen.nl/herorientatie-zelfstandig-ondernemers

(Foto boven: Entrepreneur Europe – DepositPhoto