Economie

Groningse ondernemers krijgen hulp bij digitalisering – bijeenkomst in Groninger Forum

Groningse ondernemers hebben grote belangstelling voor bijeenkomsten waar ze de informatie en tips krijgen over hoe ze met digitalisering hun omzet en resultaten kunnen verhogen. Dat bleek maandagmorgen tijdens een evenement in het Groninger Forum, mede georganiseerd door de Groningen City Club, waar meer dan vijftig ondernemers aan deelnamen.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ondernemers krijgen hulp bij digitalisering – bijeenkomst in Groninger Forum
Groningse ondernemers krijgen hulp bij digitalisering – bijeenkomst in Groninger Forum

Het evenement Mijn Digitale Zaak werd georganiseerd door INretail, KvK, MKB Nederland en de DNWS in samenwerking met Groningen City Club en de gemeente Groningen.

De bijeenkomst begon met een inspirerend verhaal van De Jongens, een kledingwinkels voor mannen in Hoogeveen. Daar kregen ondernemers informatie over de vraag hoe ze met digitale middelen meer bezoekers naar hun winkel kunnen trekken, de naamsbekendheid van hun zaak kunnen vergroten of efficiënter kunnen werken door te automatiseren. Ook werd er informatie over de landelijke digitaliseringsregeling verstrekt en konden ondernemers terecht voor vragen over cybersecurity.

“Als ondernemer lijkt het wel alsof je op alle vlakken specialist moet zijn. Online is een vak erbij en ontwikkelt zich razendsnel. Investeren in online vergt kennis maar ook lef”, aldus de organisatoren van de bijeenkomst.

Ondernemers die zich ook willen verdiepen in de mogelijkheden rondom digitalisering én gebruik willen maken van de landelijke subsidieregeling kunnen terecht op Mijn Digitale Zaak tot uiterlijk eind november en zolang het budget dit toelaat. Ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen kunnen ook een kijkje nemen op de website van de Groninger Ondernemers Academy.

Heb je als ondernemer het evenement gemist, kijk dan deze video:

https://youtu.be/ULJjDHSzQfA