Economie

Groningse ondernemers: subsidie voor kosten van coronaproof maken van hun bedrijf

Ondernemers in Groningen die maatregelen nemen of al hebben genomen om hun zaak coronaproof te maken, kunnen gebruik maken van een speciale subsidieregeling. Ze kunnen maximaal 50 procent van hun investering terugkrijgen tot een maximum van 2500 euro.


Leestijd: 1 minuut

Oproep aan ondernemers: ‘Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!’
Oproep aan ondernemers: ‘Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!’

Ondernemers en bedrijfseigenaren in Groningen kunnen dankzij een speciale subsidie van de provincie Groningen de helft van de kosten terugkrijgen die ze hebben gemaakt om hun winkel, zaak, restaurant of juist sportschool ‘coronaproof’ te maken. Er is in totaal nog 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar. Subsidie aanvragen kan tot eind dit jaar.

Deze ‘anderhalvemeterregeling’ is alleen bedoeld voor bedrijven met minder dan vijftig werknemers. Onder meer bedrijven uit de detailhandel, de vrijetijdssector, culturele instellingen en horecagelegenheden kunnen gebruik maken van de subsidie.

2500 euro

Bedrijven, organisaties en instellingen kunnen maximaal 50 procent van hun investering terugkrijgen tot een maximum van 2500 euro. Het gaat dan om materiaalkosten en kosten voor inhuur van derden.

Voorwaarde is dat de kosten zijn gemaakt op of na 15 maart 2020. De hoogte van de subsidie moet minimaal 500 euro bedragen. Per onderneming of maatschappelijke organisatie kan maximaal één aanvraag worden ingediend.

Meer informatie over deze subsidie? Klik dan hier.