Economie

Haren heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bedrijvenvereniging Haren

Haren heeft een nieuwe bedrijvenvereniging, ‘Bedrijvenvereniging Haren’. De vereniging is samenwerkingsverband van de Vereniging Ondernemend Haren, de Stichting Dorpsfonds Haren en de Vereniging van agrariërs in de voormalige gemeente Haren. De splinternieuwe Bedrijvenvereniging Haren maakt deel uit van het Ondernemersfonds Groningen. Dat betekent dat de nieuwe bedrijvenvereniging ook een beroep kan doen op de financiële middelen uit het Fonds.


Leestijd: 1 minuut

Haren heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bedrijvenvereniging Haren
Haren heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bedrijvenvereniging Haren

Vanaf 1 januari valt de voormalige gemeente Haren ook onder het werkgebied van het Ondernemersfonds Groningen.

Belangen behartigen
De Bedrijvenvereniging Haren is de overkoepelende organisatie van de al bestaande verenigingen in het dorp. De nieuwe vereniging heeft zichzelf als doel gesteld om de gemeenschappelijke belangen van ondernemers en bedrijven in Haren te behartigen. Daarbij gaat het om zaken als het stimuleren van economische bedrijvigheid, leefbaarheid en welzijn. Voor een financiële bijdrage kan de vereniging een beroep doen op de middelen uit het Ondernemersfonds Groningen. Het Fonds wordt indirect gefinancierd door ondernemers zelf, middels een opslag op de OZB.

Zes bedrijvenverenigingen
Zes bedrijvenverenigingen kunnen projecten indienen bij het Fonds. Daarbij gaat het om de Groningen City Club (GCC), Bedrijvenvereniging West, Bedrijvenvereniging ZO, VBNO, Ondernemend Ten Boer en nu ook de Bedrijvenvereniging Haren.

De voorzitter van de Bedrijvenvereniging Haren, Henk Broekema en de voorzitter van het Ondernemersfonds Groningen, Berjo Wortmann, zijn zeer content met de oprichting van de nieuwe vereniging. “Er is hard aan gewerkt en de verwachting is dat er veel initiatieven worden ontplooid in ondernemend Haren”, zo laten ze weten.