Economie

Het Groot Handelshuis start met verhuur van kantoorruimtes in ‘het nieuwe zakelijke middelpunt van Groningen’

De verhuur van kantoorruimtes in het Groot Handelshuis, het oude V&D-pand aan de Grote Markt, is gestart. Vastgoedadviesbureau CBRE en ontwikkelaar MWPO zijn op zoek naar nieuwe huurders voor het innovatieve kantoorpand, dat moet gaan dienen als het nieuwe zakelijke middelpunt van Groningen. “Het wordt geen traditioneel kantoorpand, maar een plek waar je kunt werken, ondernemen, ontmoeten en beleven met oog voor gezondheid én duurzaamheid”, aldus de initiatiefnemers.


Leestijd: 2 minuten

Het Groot Handelshuis start met verhuur van kantoorruimtes in ‘het nieuwe zakelijke middelpunt van Groningen’
Het Groot Handelshuis start met verhuur van kantoorruimtes in ‘het nieuwe zakelijke middelpunt van Groningen’

“Het werken op kantoor is anno 2021 al lang niet meer van 9 tot 5 op een vaste plek je taken afwerken. Na de flexplekken en kantoortuinen gaat het werken op kantoor nu steeds meer toe naar een beleving.” Dat denkt ook Senior Consultant Evert Breeman van internationaal vastgoedadviesbureau CBRE. “Het Groot Handelshuis is een voorbeeld van hoe je dat goed doet. De kantoorruimtes hebben een open karakter, veel licht en de hoge plafonds zijn voorzien van aanvullende klimaatinstallaties. Klimaat, duurzaamheid en hygiëne vinden huurders steeds belangrijker. Ten opzichte van thuiswerken, heeft het Groot Handelshuis dus echt meer te bieden aan kantoorwerkers”. 

In Het Groot Handelshuis sta je bij binnenkomst direct in het enorme atrium dat dwars door het gebouw tot aan het glazen dak reikt. Het atrium zorgt voor daglicht van alle kanten in het gebouw en leidt je door de grote open ruimtes. 

Ontmoeten in Het Groot Handelshuis
“De tijd dat kantoorgebouwen werden opgeleverd aan één huurder is voorbij”, stelt Breeman. “Mensen, bedrijven en organisaties zoeken elkaar steeds meer op en het liefst in een omgeving van wonen, werken en cultuur.” 

Breeman voorziet dat de coronapandemie de structurele verandering in kantoorwerken versnelt. Het ontmoeten krijgt een belangrijkere rol, men zal ook na de pandemie niet meer vanzelfsprekend iedere dag naar kantoor komen. Toch blijven kantoorwerkplekken onmisbaar. Kantoren faciliteren samenwerking, ontmoeting en innovatie. Het inspelen op ontmoetingen vraagt een andere inrichting. Je ziet steeds meer een duidelijke verschuiving van werkplek naar ruimte voor interactie. In Het Groot Handelshuis zie je dit terug in de flexconcepten, zoals losse zitplaatsen, bel-mogelijkheden en ruimtes voor informeel overleg in het atrium. Een meer vrije invulling van de werkweek; lunchen en koffiedrinken kan bij La Place, boodschappen haal je bij Jumbo City en dineren met een drankje aan het einde van de dag op de rooftopbar. 

Het Groot Handelshuis
Begin 2022 opent Het Groot Handelshuis aan de Grote Markt de deuren. Van warenhuis naar handelshuis: het gebouw krijgt een geheel nieuwe functie. Toch blijft de handelsgeest die V&D in het gebouw bracht behouden.De originele architectuur blijft intact, maar dan in een nieuw jasje. De gevel wordt gerenoveerd en is dit najaar weer zichtbaar. Het wordt weer de blikvanger die het ooit was. 

Vastgoedontwikkelaar MWPO bouwt hier de komende maanden verder aan een ontmoetingsplaats met kantoren, flexplekken, vergaderruimtes, supermarkt, horeca en een openbare fietsenkelder. Een plek waar huurders straks kunnen werken, ondernemen en ontmoeten. Dit alles midden in een stad met een uitmuntend vestigingsklimaat.

De verhuur is vorige week gestart. Geïnteresseerden kunnen via de website www.hetgroothandelshuis.nl meer informatie opvragen of contact opnemen met een van de verhuurmakelaars.