Economie

Het is weer zover: de GROC valt een dezer dagen op de mat  

Het is weer zover! Een dezer dagen valt bij zo’n 11.000 ondernemers de nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant op de mat!


Leestijd: 2 minuten

In deze editie van de bekende roze krant onder meer een interview Jeff van der Laan, oprichter van BUKU, een streamingsdienst voor studieboeken. ‘Waarom kan ik wel films en muziek streamen, maar geen boeken?’ vroeg Van der Laan zich destijds af. Het resulteerde in BUKU, dat inmiddels ook buiten Nederland en Europa een groot succes is. Mede met dank aan de noordelijke manier van ondernemen. “Doe maar rustig en wees sympathiek.”

Impactondernemers

Ook in deze editie aandacht voor een aantal Groningse impactondernemers, zoals Script en New Nexus. Die laatste helpt met een foodtruck mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook de missie van Script spreekt boekdelen: “we willen iedereen met autisme de kans geven om binnen de ICT aan de slag te gaan.” Geld is daarbij geen doel, maar vooral een middel.

Goede raad is niet duur

Daarnaast is er volop aandacht voor duurzaamheid. De redactie van de GROC blijkt te werken in een flink verduurzaamd pand. Aan het woord is hoofdredacteur Hans de Preter die na advies van Groningen Werkt Slim met een plan van aanpak voor het pand aan de Rabenhauptstraat kwam. “Goede raad is helemaal niet duur”, was de conclusie van De Preter.

Nog zo’n verduurzamende ondernemer is Johan Steenbergen van THS Tools. Na een ingrijpende vebrouwing is het bedrijf nu van het gas af, liggen er zonnepanelen op het dak en is er een aardwarmtepomp in gebruik.

Dennis Nolle van Dennis Cooking Place kreeg zelfs een speciaal label voor zijn duurzame activiteiten: Groen Genieten. Dot label krijg je als horecaondernemer alleen als je groen en toekomstbestendig werkt. Voor Nolle is dat vanzelfsprekend, zo vertelt hij. “ Je moet doen wat je kunt doen.”

Ook in deze GROC een interview met Stephan Hendriks, de eigenaar van Terts & Toetst. Het is nog een van de weinige traditionele muziekboekenwinkels van Nederland. Dat verraadt ook de voorraad: als je alle muziekboeken in de winkel bovenop elkaar zou leggen krijg je een stapel van 2,5 keer zo hoog als de Martinitoren.

Verder staat de GROC stil bij verouderingsinstituut Eriba dat dit jaar tien jaar bestaat en ook kreeg de redactie een kijkje in de Feringa Building dat nu écht bijna klaar is. Alex van Ginneken tipt een aantal AI-tools en Uno Sissingh vertelt in een nieuwe rubriek over de carrier switch die hij maakte: van het onderwijs naar het bedrijfsleven.

De papieren courant kun je ook online doorlezen. Wil je de krant in het vervolg zelf ontvangen, vul dan het formulier in de grote rode balk op de homepage van de GROC in. De courant wordt vier keer per jaar gratis verspreid.

De Groninger Ondernemers Courant is er vóor en dóor ondernemend Groningen. De uitgave is tot stand gekomen met steun van het Ondernemersfonds Groningen, de vier bedrijvenverenigingen (Bedrijvenvereniging ZO, Bedrijvenvereniging West, Groningen City Club en VBNO), gemeente Groningen, Groningen Werkt Slim, Bedrijvenvereniging Haren, Bedrijvenvereniging Ten Boer, Campus Groningen, Founded in Groningen en Groningen Bereikbaar.

Op www.groc.nl kun je de krant nu al online lezen.