Economie

Partnerbijdrage

Hoe heeft de Groningse huizenmarkt zich ontwikkeld de laatste jaren?

Mensen die op zoek zijn naar een geschikte woning, om er in te gaan wonen, of enkel als investering, doen altijd goed onderzoek naar de huizenmarkt. Want wat zijn nou nog plekken waar je voor een goede prijs een huis kunt kopen? We weten allemaal dat de huizenmarkt in het westen van het land exponentieel gestegen is. Daar kunnen we niet omheen. Deze stijging komt deels door de massale buitenlandse investeringen, maar ook door de verstedelijking. De vraag is echter of deze prijsstijgingen ook terug te zien zijn in steden als Groningen? Hieronder zullen we een kleine analyse doen van de stad Groningen en hoe de huizenmarkt zich daar ontwikkeld heeft.


Leestijd: 1 minuut

Hoe heeft de Groningse huizenmarkt zich ontwikkeld de laatste jaren?
Hoe heeft de Groningse huizenmarkt zich ontwikkeld de laatste jaren?

Als je kijkt naar de vraag naar woningen in Groningen, neemt dit enorm toe. Dit heeft ermee te maken dat Groningen een studentenstad is. Er zitten veel scholen en universiteiten. Mede door deze grotere vraag zie je ook dat hier de prijzen afgelopen jaren zijn gestegen. De vraag neemt steeds meer toe en de prijzen stijgen dus ook. Wil jij dus je woning verkopen en een nieuwe hypotheek afsluiten voor een woning in Groningen? Dan is het zeker aan te raden om diverse aanbieders te vergelijken en hierbij rekening te houden met het feit dat je in een groeiende markt aan het kopen bent. 

Geen behoefte aan een nieuwe woning, maar wel wisselen van hypotheek? In dit geval is een hypotheek oversluiten op Ikbenfrits.nl erg verstandig. Het is een goed idee om eens in de zoveel jaar na te gaan of je voordeliger bent als je de hypotheek oversluit. Ook kunnen bepaalde voorwaarden van een andere hypotheek een stuk gunstiger zijn, waardoor je kunt besluiten om je huidige hypotheek over te sluiten.

Tot kort voorheen werd er in Groningen aardgas gewonnen, waardoor veel inwoners last hebben van bodemverzakking. Om deze reden werd de provincie Groningen door woningzoekers vaak vermeden. Aangezien deze plannen nu stop zijn gezet. Trekt de woningmarkt in Groningen aan en dit valt te merken aan de stijgende prijzen van huizen en de gemiddelde termijn dat een woning te koop staat. Goed nieuws dus voor Groningen!