Economie

Partnerbijdrage

Hoe houd je overzicht bij het verhuizen?

De handtekening is gezet en de sleutel is binnen. Het moment is eindelijk aangebroken: je mag intrekken in je nieuwe en fijne huis. Voordat je ook daadwerkelijk kan intrekken en wonen in het huis, gaat er een lang traject van verhuizen aan voor. Een traject waar veel chaos bij kan komen kijken. Er zijn verschillende manieren om het overzicht tijdens dit verhuizen te behouden, zoals de welbekende verhuisdoos kopen. Al met al zijn overzicht en structuur twee belangrijke elementen om het verhuizen soepel te laten verlopen. Heb je deze twee elementen op orde, dan ben je voor je het weet geheel ingetrokken met al je inboedel in jouw nieuwe huis.


Leestijd: 1 minuut

Hoe houd je overzicht bij het verhuizen?
Hoe houd je overzicht bij het verhuizen?

Vaak wordt het verhuizen als een stressvolle periode gezien. Een aanname die vaak verkeerd wordt ingeschat. Deze stress heb je namelijk volledig zelf onder controle. Een simpel iets als een verhuisdoos kan namelijk al veel opleveren. Tijdens het verhuizen zal je er namelijk pas achter komen hoeveel spullen je hebt. Spullen die onder verschillende ‘selecties’ kunnen worden geplaatst. Selecties die kunnen worden ingepakt in verschillende verhuisdozen. Het overzicht dat je hierdoor zal hebben, zal je vanzelfsprekend doen laten stralen. Bovendien is het ook meteen een mooie manier van opslag op de zolder van jouw nieuwe huis.

Naast dat verschillende materiaal dat je moet verhuizen, is er gelukkig ook verschillend verhuismateriaal dat je hiervoor kan gebruiken. Er zal namelijk veel inboedel moeten worden meegenomen tijdens het verhuizen. Het juist inpakken met hulp van verhuismateriaal is dan ook uiterst belangrijk hiervoor. Je wil namelijk niet dat er beschadiging is op al het materiaal waardoor je weer nieuwe aankopen zal moeten doen. Het investeren in verhuismateriaal zal dus uiteindelijk veel geld besparen. Naast deze geldbesparing zal er ook veel tijdbesparing zijn. Denk er bijvoorbeeld maar eens aan hoeveel tijd het gaat kosten om zes kapotte wijnglazen op te ruimen. 

Al met al levert de investering in verhuisdozen en verhuismateriaal veel om ervoor te zorgen dat je het overzicht zal behouden. Overzicht die van belang is voor een stressloze verhuisperiode. Een periode die uiteindelijk misschien wel als leuk in plaats van stressvol wordt ervaren. Hoe leuk is het dat je namelijk al vol vreugde naar het intrekken in je nieuwe huis toe kan toewerken. Zo hoort de periode van verhuizen namelijk te zijn.