Economie

Partnerbijdrage

Hoe werkt een lening oversluiten

Een lening oversluiten en besparen op jouw maandelijkse kosten? Dit is goed mogelijk! Alleen hoe werkt dat nou eigenlijk, het oversluiten van een lening? Weet je nog niet zeker of dit een goede optie is voor jou en jouw financiële situatie? We helpen je graag om meer inzicht te krijgen over leningen en het oversluiten van een lening. Lees hieronder verder.


Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt een lening oversluiten
Hoe werkt een lening oversluiten

Hoe leen je geld bij een bestaande lening of leningen?

Een lening oversluiten is eigenlijk heel simpel: je hebt mogelijk meerdere leningen bij verschillende instanties lopen en deze wil je, in plaats van apart betalen, in 1 keer betalen. Dit kan dan door een lening oversluiten. Stel je hebt een meerdere leningen lopen van totaal 15.000 euro bij verschillende banken/kredietverstrekkers. Dan krijg je te maken met meerdere betaalopdrachten of incasso’s. Dit kan heel vervelend zijn, want je houdt er toch best een financiële rompslomp aan over. Je kunt dan kiezen om al deze leningen te laten oversluiten. Het scheelt je een hoop tijd in de financiële administratie. Daarnaast ben je vaak goedkoper uit. Mocht je extra geld willen lenen, dan kan dat ook. Je kunt bijvoorbeeld 30.000 Euro lenen. Dit bedrag tel je op bij het bedrag wat je wilt lenen voor de openstaande leningen.

Wat zijn de voordelen van een lening oversluiten?

Er zitten verschillende voordelen aan een lening oversluiten. Denk hierbij aan een lagere rente omdat je meerdere leningen hebt overgezet naar 1 lening. Je hoeft je hierdoor ook alleen maar op 1 lening te focussen waardoor je geen wirwar meer hebt aan financiële administratie. De looptijd van de lening wordt korter. Bij een nieuwe lening afsluiten krijg je vaak betere voorwaardes. Je kunt tot wel honderden euro’s besparen op een uitstaande lening per jaar. Het totaalbedrag van de leningen wordt minder. Ideaal toch? Maar hoe doe je dat?

Hoe kan je een lening oversluiten?

Je vult eerst een aanvraagformulier in voor de lening die je wilt afsluiten. Dan zal de kredietverstrekker op zoek gaan naar de meest voordelige lening voor jou. Zodra deze gevonden zijn zal je de offertes vrijblijvend ontvangen zodat je thuis lekker op je gemak kan kijken welke optie het meest gunstig is. Zodra je hebt uitgekozen welke je wilt hebben dan onderteken je die offerte en dan zal de kredietverstrekker ervoor zorgen dat het verder afgehandeld wordt. Wanneer alles is afgesloten en is overgezet zal je een bevestiging ontvangen. Een lening oversluiten is dus een goed idee!