Economie

Houtshop Gadero heeft nieuwe directeur

De Groningse houthandel Gadero heeft een nieuwe directeur. Hugo Kok treedt per november in dienst als algemeen directeur. Oprichter Henk Jan Bijmolt gaat zich richten op E-commerce en nieuw business binnen het bedrijf.


Leestijd: 1 minuut

Houtshop Gadero heeft nieuwe directeur
Houtshop Gadero heeft nieuwe directeur

Hugo Kok was eerder werkzaam als algemeen directeur van Tuinvisie, producent van sierbestrating en groothandel in tuinhardwaren. Hij combineerde dit met de functie als algemeen directeur bij Decor Son.

“Met Hugo voltooien wij ons nieuwe managementteam. We hebben 9 maanden zorgvuldig gezocht naar een geschikte kandidaat die ons verder kan helpen te groeien binnen Europa”, aldus Bijmolt. “Zelf heb ik mijn beperkingen aan de lijve ondervonden afgelopen jaar. Ik heb 1001 ideeën, maar mensen hierin meenemen en het overbrengen naar anderen is niet mijn natuur.  Het voelt dan ook als een opluchting en vooral een nieuwe start dat ik mij kan focussen op de dingen waar ik in mijn kracht ben. Dat is binnen Gadero pionieren op het gebied van E-commerce. Ook zal mijn aandacht gaan naar thema’s zoals duurzaamheid en productinnovaties. Hugo is voor mij geen onbekende. Zijn bottom-up stijl van leidinggeven past bij onze organisatie.”

Eerder werd Christian Geitz toegevoegd als CFO aan het managementteam van de Europese houtspeler. Wim Dijkstra gaat de rol van IT Manager op zich nemen.

Gadero levert inmiddels tuinhout, tuinhuisjes en sierbestrating in 7 landen aan zowel particulieren als bedrijven. De ambitie is het aantal landen te vergroten. Gadero eindigde onlangs op plek 94 in de Twinkle100, een lijst met de 100 grootste webwinkels van Nederland.