Economie

Partnerbijdrage

Idee van Groningse student groeit uit tot een internationale onderneming

In 2013 woonde en studeerde Theo Zijlstra in Groningen. Destijds studeerde hij Rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens vakanties viel het hem vaak op dat er veel parkeerplekken waren bij vliegvelden. Maar dat hiervoor geen vergelijker, zoals booking.com, is. Dit bracht hem op het idee om een vergelijkingswebsite te beginnen voor het parkeren bij vliegvelden.


Leestijd: 1 minuut

Idee van Groningse student groeit uit tot een internationale onderneming
Idee van Groningse student groeit uit tot een internationale onderneming

Theo zette een website, genaamd ParkCare, op. Via ParkCare kunnen mensen parkeerplekken bij vliegvelden in Nederland, België en Duitsland met elkaar vergelijken en reserveren. In het begin lag de focus op de grotere vliegvelden, zoals Schiphol en Eindhoven Airport. Na diverse positieve reacties vanuit zijn omgeving besloot Theo om de website verder te ontwikkelen. Inmiddels is het aanbod uitgebreid en is het ook mogelijk om te parkeren bij kleinere vliegvelden. Zo kunt u nu ook parkeren bij vliegveld Eelde: de trots van het noorden!

Bij ParkCare staan de klanten voorop. Het is belangrijk dat zij tevreden zijn met de prijs en kwaliteit. Daarom is het van groot belang dat de parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar zijn. Om dit te realiseren, worden de lijntjes kort gehouden. Dit houdt onder andere in dat zij naast de controles van externe partijen ook zelf de parkeeraanbieders controleren.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is de website enorm gegroeid. ParkCare is niet alleen meer actief in Nederland, maar nu ook in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk & het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de enorme groei is het hoofdkantoor van ParkCare nog altijd in het centrum van onze stad gevestigd!