Economie

Partnerbijdrage

In hoeverre is Groningen een sportieve provincie?

Op steeds meer plekken worden meer sportfaciliteiten aangeboden. Zo kun je voor een sportschool Groningen gaan, een vereniging, maar ook voor openbare plekken. Het wordt namelijk steeds populairder in ons kikkerlandje. Zo gaat ook Groningen geheel mee in deze trend. Op verschillende gebieden groeit de provincie als het gaat om sport. Steeds meer individuen gaan de deur uit om fit te worden en te blijven.


Leestijd: 2 minuten

In hoeverre is Groningen een sportieve provincie?
In hoeverre is Groningen een sportieve provincie?

Steeds meer sport- en beweegplekken worden naar openbare ruimtes verplaatst. Men staat met hun vaste sportgroep in het park, de speeltuin in de buurt wordt gebruikt als sportschool of het open water wordt gebruikt om heerlijk wat meters te zwemmen. Ook in Groningen wordt deze trend meer dan gestimuleerd. De gemeente houdt zich bezig met het ontwikkelingen en totstandkomen van deze locaties. Dit heeft onder andere te maken met het beleid wat hierbij is opgesteld. Groningers worden steeds meer verleid om te bewegen, sporten, spelen en te ontmoeten.

De levensverwachting van Groningers ligt namelijk lager dan het gemiddelde in Nederland. Om het aantal gezonde levensjaren van de inwoners van Groningen te vergroten is er een visie onder de noemer ‘de Bewegende stad’, ontwikkeld. In deze visie worden de fysieke ruimtes in de regio op de juiste manier benut. Zo worden de inwoners meer uitgedaagd om  te bewegen en te sporten. Hoe meer inwoners er worden uitgedaagd, hoe meer inwoners er zullen worden aangespoord om te sporten. Zien sporten doet sporten. Op deze manier worden de gezonde jaren van de inwoners ook vergroot.

Naast het sportieve aspect wordt ook het sociale aspect gestimuleerd. Door het beschikbaar stellen van deze sportieve, openbare en fysieke plekken worden er ook ontmoetingsplekken gecreëerd. Hier wordt onder andere gekeken naar de inrichting van een beweegplek in combinatie met de omgeving, zoals de buurt en de inwoners daarvan. Het hebben van sociaal contact motiveert en stimuleert de mens ook meer om de deur uit te gaan om te gaan sporten.

Zie jij dus in de omgeving van Groningen steeds meer mensen fanatiek sporten in het park of misschien wel in de winkelstraat? Dat is dus geheel logisch. De gemeente zet sterk in op het creëren van een sportieve regio. Op de vraag of Groningen een sportieve regio is, is het antwoord dus een dikke vette ja. Een regio die steeds sportiever en sportiever wordt.