Economie

iWink wint Koploperprijs

Softwarebedrijf iWink heeft de Koploperprijs van Groningen gewonnen. De prijs, een cheque voor een biologisch gekweekt appelboompje van een oud ras, werd uitgereikt tijdens het Koplopersymposium, waarmee het Koploperproject op 8 maart werd afgerond.


Leestijd: 1 minuut

Het Koploperproject helpt mkb-ondernemers en organisaties om duurzamer te gaan ondernemen. Het project is een initiatief van sociale organisatie DZyzzion en wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Groningen en gemeente Het Hogeland.

iWink heeft de prijs gewonnen met hun software waarmee ze het duurzaamheidsverslag op een gemakkelijke, juiste en visueel aantrekkelijke manier wisten te presenteren. Naast iWink namen ook DoeZoo, restaurant Schierzicht, Marenland Recreatie, Adventurepark Waddenfun, P&P Projects, New Nexus en Frans Muller Benelux mee aan het project.

Naast de software van iWink werd er van elke deelnemer een duurzaamproject uitgelicht. Zo bouwde DoeZoo een dak met riet uit het Lauwersmeergebied en maakt Frans Muller Benelux schoenlepels van aangespoeld plastic op Terschelling.

“Stuk voor stuk hebben deze Koplopers nog veel meer stappen gezet om hun eigen bedrijfsvoering te verduurzamen en ook te werken aan duurzamere producten en diensten”, aldus de organisatie van het evenement.

Naast de Koploperprijs kregen alle deelnemers hun Koplopercertificaat. Daarmee kunnen ze laten zien dat ze serieus bezig zijn met verduurzamen.