Economie

Partnerbijdrage

Jägermeister: het perfecte drankje om op te warmen na een duik in het water

Jägermeister is een bijzonder drankje met een zeer uitgesproken smaak. Net als bij bijvoorbeeld rum zijn er mensen die er helemaal dol op zijn, maar ook genoeg mensen die het smaakprofiel verafschuwen. Wanneer je er echter van houdt, wil je nooit meer zonder. Zeker niet in de zomer. Een glaasje jagermeister is namelijk de manier om weer lekker op te warmen na een frisse duik in het water of om gewoon te genieten op het terras. Maar wist je dat Jägermeister nog veel meer voordelen heeft? En ben je tegelijkertijd benieuwd naar de verschillende manieren waarop je deze kunt drinken? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit bijzondere drankje.


Leestijd: 2 minuten

Jägermeister: het perfecte drankje om op te warmen na een duik in het water
Jägermeister: het perfecte drankje om op te warmen na een duik in het water

Als we denken aan gezond, dan denken we hoogstwaarschijnlijk niet aan een glaasje alcohol. We weten immers allemaal dat drinken niet goed is voor de gezondheid. Toch zijn er talloze drankjes die jaren geleden werden gebruikt om ziektes te genezen. Dit zagen we bijvoorbeeld ook bij de combinatie van rum en limoen. Dit werd ooit gebruikt om schurft tegen te gaan.

Jagermeister bevat maar liefst 56 kruiden. Vandaar ook de zeer uitgesproken smaak. Tegelijkertijd beschikken al deze kruiden ook over de nodige gezondheidsvoordelen. Met Jagermeister geef je jouw gezondheid dus ook stiekem een kleine boost. Vergeet natuurlijk niet dat er naast kruiden ook 35 procent alcohol aan een fles is toegevoegd, dus helemaal gezond is het niet. Lekker is het wel!

Wist je dat Jägermeister in een extra stevige fles verpakt is? Wie wel eens een fles Jägermeister heeft vastgehouden, zal vast wel eens hebben gemerkt dat de fles zwaar in de hand ligt. Maar wist je ook dat deze heel wat krachten kan trotseren? De makers van Jägermeister zagen het imago van het drankje als sterk en krachtig. Daar hoorde dan ook geen dunne fles bij die binnen mum van tijd zal breken. Na talloze testen kwam hij uiteindelijk bij de fles die vandaag de dag in de winkel ligt. Deze kon krachten aan die geen enkele fles aan kon. Zo kan een fles Jägermeister vanaf een bepaalde hoogte vallen, zonder dat deze zal breken. We raden echter niet aan om dit ook thuis uit te proberen. Zonde van je drinken.

s dit de eerste keer dat je je aan dit kruidige drankje gaat wagen? Dan ben je misschien ook benieuwd hoe je dit precies moet drinken. Jägermeister kan op verschillende manieren worden gedronken. Meestal gewoon puur met wat ijs. Heerlijk tijdens een warme zomerdag. Meestal wordt Jägermeister als een shotje geserveerd. Het is echter ook mogelijk om deze te mixen met andere drankjes. Een populaire keuze is de Jägermeister bull. Hierbij wordt Red Bull en Jägermeister met elkaar gemixt. Dit wordt vooral in bars vaak geserveerd.

Extra tip: leg de fles Jägermeister enkele uren voor gebruik nog even in de vriezer. Zo is hij heerlijk koel wanneer je deze gaat drinken.