Economie

JC-Electronics gekozen tot beste praktijkopleider van Groningen

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft JC-Electronics verkozen tot Beste Leerbedrijf van de provincie Groningen in de categorie ‘Techniek en gebouwde omgeving’. Als provinciaal winnaar van de verkiezing 'Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019' maakt JC-Electronics nu kans om verkozen te worden tot Beste Leerbedrijf van Nederland!


Leestijd: 1 minuut

JC-Electronics gekozen tot beste praktijkopleider van Groningen
JC-Electronics gekozen tot beste praktijkopleider van Groningen

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

JC-Electronics leidt sinds 2012 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf ontwikkelen de studenten kennis, sociale vaardigheden en krijgen in-house mbo-scholing. Door sterk in te zetten op goede scholing en ondersteuning probeert JC-Electronics jongeren enthousiast te maken voor een prachtige carrière in de elektrotechniek. De toekenning van deze titel sterkt het bedrijf in deze overtuiging.

Opleidingscoördinator Cor Mulder is blij verrast met de prijs:

 

Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk en ook in ons bedrijf studeren omdat op deze wijze hybride onderwijs het meeste effect heeft. Niemand hoeft dus meer ergens heen, iedere deelnemer studeert, ontwikkelt kennis en ervaring aan dezelfde locatie zonder naar school te reizen. De effectiviteit neemt toe doordat tijdens de studie de praktijk er direct bij gepakt kan worden. Dit slingert de studielust behoorlijk aan: Studenten ‘balen’ niet van wiskunde maar vragen ernaar als instrument voor zowel de studie als de praktijk.”

Landelijke verkiezing

Uit ruim 1.600  voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.