Economie

Partnerbijdrage

Je auto voorbereiden op de winter doe je met deze tips en tricks

Tijdens de winter heeft je auto wat extra aandacht nodig om optimaal te blijven functioneren. Het is dus belangrijk niet te lang te wachten met het winterklaar maken van je auto. Met de juiste accessoires en een beetje extra onderhoud, zorg je ervoor dat je de winter soepel doorrijdt. Winterklaar maken doe je bijvoorbeeld met nieuwe rubber automatten, en door je zomerbanden in te ruilen voor winterbanden. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om je auto voor te bereiden op de winter? In dit artikel geven we je een paar handige tips en tricks.


Leestijd: 2 minuten

Je auto voorbereiden op de winter doe je met deze tips en tricks
Je auto voorbereiden op de winter doe je met deze tips en tricks

In de winter is de antivries in je auto essentieel. Die zorgt ervoor dat de motor niet bevriest wanneer je auto in de vrieskou stil staat. Het is dus belangrijk dat de antivries nog van goede kwaliteit is en niet tekort schiet. Je kunt je auto gerust even langs de garage brengen om je antivries te laten controleren, aanvullen of vervangen. Ook voor je ruitenwisservloeistof is antivries van belang. Vriest het en gebruik je gewone ruitenwisservloeistof, dan heb je kans dat dat op je raam bevriest, waardoor je niet meer kunt zien. Vervang die vloeistof dus voor een variant met antivries. Dat helpt je ook nog eens je ruiten te ontdooien wanneer je na een koude nacht de weg op moet.

Ook in Nederland zijn winterbanden van groot belang. Vriest of ijzelt het, dan zal de weg namelijk bevriezen. Gewone banden hebben weinig grip op zo’n gladde weg, waardoor de remweg van je auto plotseling een stuk langer is dan je gewend bent. Winterbanden hebben meer grip op de weg, waardoor je je auto hiermee sneller tot stilstand brengt wanneer je plotseling moet remmen. Daarmee voorkom je ongelukken. Winterbanden zijn dus absoluut geen overbodige luxe.

Wanneer de winter aanbreekt, is ook het aanschaffen van nieuwe automatten een goed idee. Automatten van rubber zijn goed uitgerust tegen vuil en vocht. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Dat zorgt ervoor dat het interieur van je auto ook schoon blijft, wanneer je met besneeuwde laarzen achter het stuur gaat zitten. Natuurlijk is de pasvorm van je automatten belangrijk: die moet precies goed zijn. Je doet er daarom goed aan automatten op maat te kopen. Door automatten te kopen die zijn gemaakt voor het merk en model van jouw auto, weet je zeker dat de bevestigingspunten op de juiste plek zitten. Dat voorkomt dat ze losraken of tijdens het rijden gaan schuiven.