Economie

Partnerbijdrage

Je dagelijks inzetten voor je medemens? Ga werken bij een woningcorporatie

Door voor een woningcorporatie te werken, draag je in belangrijke mate je steentje bij aan de maatschappij. Je speelt een relevante rol binnen de sociale huursector. Als medewerker van een woningcorporatie help je bijvoorbeeld veel mensen met een laag inkomen aan een betaalbare, goede woning. Wil jij direct of indirect de leefbaarheid in wijken en buurten verbeteren? Ben je een sociaal betrokken persoon en wil je je graag inzetten voor je medemens? Als professional bij een woningcorporatie kun je betekenisvol werk doen. Ben je toe aan een nieuwe werkuitdaging en is werken bij een woningcorporatie misschien iets voor jou? In deze dynamische branche liggen er prachtige vacatures bij woningcorporaties op je te wachten, ongeacht of je een starter op de arbeidsmarkt bent of al een aantal jaren werkervaring hebt.


Leestijd: 2 minuten

Je toont je maatschappelijke betrokkenheid;

Een goede balans tussen werk en privé;

Je hebt afwisselend werk;

Goede arbeidsvoorwaarden;

Je kunt werken in veel verschillende functies.

Naast het interessante takenpakket is het een goede reden om bij een woningcorporatie te gaan werken vanwege het afwisselende werk. Omdat je steeds te maken hebt met veel verschillende partijen – zoals ontwikkelaars, huurders, gemeenten en andere organisaties en instanties – is geen dag hetzelfde. Je gaat dus aan de slag in een dynamische omgeving met veel verschillende werkzaamheden. Daarbij kun je denken aan het verduurzamen van woningen, het invullen van huurwoningen, het aanpassen aan de regelmatig veranderende wet- en regelgeving en het zorgen voor een goede balans in woonwijken. Het feit dat ze een goede balans vinden tussen hun werk en privéleven, is een andere voorname reden dat professionals die bij woningcorporaties werken zo tevreden zijn. Daarin spelen de mogelijkheid om parttime te werken en de flexibele werktijden een belangrijke rol. Dat is ook aangetoond met een tevredenheidsonderzoek van de Vereniging van Woningcorporaties dat recent onder hun medewerkers is gehouden.

Een andere goede reden om bij een woningcorporatie te gaan werken, is dat de arbeidsvoorwaarden er bijzonder goed zijn. Naast een goede pensioenregeling en een mooi salaris biedt deze werkgever vaak ook een bovenwettelijk aantal vakantiedagen. Daar kun je bij optellen dat woningcorporaties voor scholing en ontwikkeling vaak een persoonlijk budget hebben, waarmee ze je graag bij je loopbaanontwikkeling helpen. Wat ook prettig is, is dat je bij woningcorporaties veel uiteenlopende fulltime en parttime functies vindt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als projectleider, woonconsulent of wijkbeheerder. Ook zijn er tal van interessante banen op het gebied van advies, vastgoedbeheer of strategie en dat houdt in dat er ruimte is voor professionals met verschillende opleidingen, achtergronden en expertise.

Wil jij ook werk maken van je maatschappelijke betrokkenheid door bij een woningcorporatie te gaan werken? Oriënteer je dan eens in een van de mooie vacatures van de eigenzinnige detacheerder Joinuz. Daar vind je bij tal van opdrachtgevers een grote verscheidenheid aan mooie vacatures. De opdrachtgevers van Joinuz hebben allemaal dringend behoefte aan gemotiveerde en ervaren mensen. Je bent er dus ook van verzekerd dat jouw inzet en ervaring worden gewaardeerd en op waarde worden geschat.