Economie

Partnerbijdrage

Je terras onderhouden voor een langere levensduur: zo doe je dat

Je wilt natuurlijk dat je terras zo lang mogelijk mooi blijft. Of je nu een stenen terras of een houten terras hebt, het is belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. Zo verleng je namelijk de levensduur en zorg je ervoor dat je terras langer netjes blijft. Maar hoe doe je dat nu precies en welke materialen heb je hiervoor nodig? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet, wanneer je deze tips volgt, zul je merken dat je terras er een stuk beter uitziet!


Leestijd: 1 minuut

Je terras onderhouden voor een langere levensduur: zo doe je dat
Je terras onderhouden voor een langere levensduur: zo doe je dat

Net zo als bij heel veel dingen, geldt voor een terras ook; een goede voorbereiding is het halve werk. Met een terras olie, zorg je ervoor dat je terras langer mooi blijft. Je hebt deze voor zowel stenen als houten terrassen. Een terras olie beschermt je terras tegen vuil, hierdoor wordt de levensduur verlengd. Zorg dat je dit direct aanbrengt als je een terras aan hebt laten leggen. Doe dit daarna ook om de zoveel tijd, minimaal één keer per jaar is noodzakelijk als je je terras mooi wilt houden.

Het onderhoud van een houten terras is erg simpel. In de basis kun je met water al een heel eind komen. Een tip: gebruik een telescoopsteel, deze is perfect om het terras helemaal schoon te schrobben. Ook kun je gebruik maken van een reinigingsmiddel. Let er wel goed op dat deze geschikt is voor het soort hout dat je hebt. Kijk ook naar de kleur, dit verschilt namelijk ook. Als je dit iedere maand doet, blijft je terras netjes en mooi. Je zult hier nog lang profijt van hebben!

Net als bij een terras van hout, is de voorbereiding erg belangrijk bij een stenen terras. Als dit goed zit, zijn er nog twee dingen die je regelmatig moet doen. Zorg er ten eerste voor dat je het onkruid om de zoveel tijd verwijdert. Maak daarnaast je tegels regelmatig schoon. Ook hier kun je een telescoopsteel en water voor gebruiken. Veel mensen kiezen er ook voor om een hogedrukspuit te gebruiken. Kijk wel na of dit kan met de steensoort die je hebt. Voor sommige soorten steen is deze manier namelijk te heftig en zul je de stenen beschadigen.