Economie

Partnerbijdrage

Je werknemers verrassen met de feestdagen: een aantal ideetjes

De meesten van ons zijn nu terug van de vakantie en dat betekent dat dit het moment is dat veel bedrijven beginnen na te denken over hoe ze hun zakenrelaties en medewerkers kunnen verrassen met de feestdagen. Hierom schrijven we nu dit artikel.


Leestijd: 3 minuten

Je werknemers verrassen met de feestdagen: een aantal ideetjes
Je werknemers verrassen met de feestdagen: een aantal ideetjes

Op dit moment is er namelijk nog steeds veel onzekerheid over wat de mogelijkheden zijn, omdat er al in de media bekend is gemaakt dat er wellicht wederom nieuwe maatregelen gaan komen. Dit terwijl de regering heeft aangegeven te hopen dat alle maatregelen in november kunnen komen te weg te vallen. Het gevolg van deze onzekerheid is dat bedrijven en organisaties het al sinds het begin van corona zwaar te verduren hebben. De werkomstandigheden voor vele werknemers is afgelopen periode dan ook drastisch veranderd in vergelijking met voorgaande jaren. Het vele thuiswerken resulteerde in gebrek aan persoonlijk contact, een gebrek aan informele gesprekken tussen collega’s en dan hebben wij het nog niet over het gevoel van samenzijn. Nu dat het weer toegestaan is om op kantoor te werken, merkt men dat het persoonlijk contact van noodzaak is. Maar de media roept wederom twijfels op wanneer ze spreken over de QR verplichtingen. Dit zorgt voor wederom onzekerheid bij de werkgevers over hoe het einde van 2021 eruit zal zien.

Nu is het ook belangrijker dan ooit voor werkgevers dat ze hun personeel bedanken voor hun voorwaardelijke inzet en flexibiliteit dit jaar. Voorgaande jaren werd het personeel door middel van een kerstborrel of kerstfeest, bedankt voor hun geweldig geleverd werk. De kerstborrel was ook dé manier om medewerkers te motiveren voor het komend jaar. De kans is groot dat deze traditie wederom in 2021 niet door kan gaan. Erg spijtig, want deze onzekere tijd heeft veel gevraagd van het personeel. Nu is het dus extra belangrijk om deze onontbeerlijke collega's te bedanken. Maar hoe kun je dat het beste doen met een kerst die wellicht wederom alleen thuis gevierd mag worden?
Via verschillende kerstgeschenk specialisten hebben wij leuke manieren verzameld om jouw dreamteam te bedanken voor hun spectaculaire inzet.

Een voorbeeld van een grote verandering die heeft plaatsgevonden is dat je je kerstpakketten niet meer kunt uitdelen op het werk. Er zal dus een manier moeten worden bedacht om de kerstpakketten bij de medewerkers te krijgen. Je kunt gelukkig uit een aantal opties kiezen om te zorgen dat de kerstpakketten ondanks corona bij je werknemers terecht komen.
 
Vorig jaar hielden meerdere bedrijven een soort kerstpakketten drive-thru. Werknemers konden in de auto hun pakketten ophalen zonder dat zij het kantoor hoeven te betreden. Een goede oplossing voor het probleem van de kerstpakketten uitdeling. Ook was er een mogelijkheid om iedereen alleen te laten komen om de pakketten op te halen. Met behulp van een tijdschema wordt ervoor gezorgd dat er nooit teveel mensen in dezelfde ruimte zijn.

Helaas hebben deze oplossingen het vervelende gevolg dat je werknemers helemaal naar kantoor moeten komen om hun pakket op te halen. Er is gelukkig nog een optie. Een medewerker van Kerstpakketten Expert vertelt ons dat het ook mogelijk is om de kerstpakketten thuis te leveren. ''Wij kunnen de kerstpakketten ook naar de huisadressen van je personeel sturen. Zo krijgen zij hun kerstcadeau op de plek waar ze dit jaar kerstmis vieren: thuis.'' Dit geldt voor alle types kerstpakketten. Zowel traditionele kerstpakketten of kerstpakketten met een eigen keuzeconcept.

Hoe waren de reacties op de nieuwe manier van kerstpakketten ontvangen? Over het algemeen positief. Zowel Kerstpakketten Expert als Kerstpakket Webshop ontvingen al vrij snel enthousiaste reacties van klanten die erg tevreden waren met deze nieuwe mogelijkheid. ''Het is jammer dat kerst op dit moment niet op het werk gevierd kan worden. Maar met levering aan huis kunnen wij de kerstviering zo naar de deur brengen. Op die manier maak je het mensen makkelijker om er thuis toch een feest van te maken''. Aldus een medewerker van Kerstpakketten Expert.

Benieuwd hoe jij financieel voordeel kunt pakken met de nieuwe WKR regeling? Lees hier meer: