Economie

Partnerbijdrage

Laat een ander in jouw schoenen lopen

Misschien denk je er wel eens aan om je gedragen kleding waar je op uitgekeken bent bij het oud vuil te gooien. Er zijn echter veel mogelijkheden om je gebruikte spullen zoals meubels en kleding een tweede leven te geven. Zo is er bij Reshare in Groningen de mogelijkheid om je gebruikte, nog goede draagbare schoenen, in te leveren. Dak- en thuislozen kunnen hier nog prima een ronde mee uit de voeten.


Leestijd: 2 minuten

Laat een ander in jouw schoenen lopen
Laat een ander in jouw schoenen lopen

Een kringloopwinkel is bij de meeste mensen de eerste plek waar ze overbodig huisraad of kleding heen kunnen brengen. Het is een sociale gedachte dat je de toch vaak goede spullen een tweede kans gunt voor mensen die het misschien niet zo breed hebben. Een kringloopwinkel is meestal ook een laagdrempelige plek waar alle lagen van de bevolking elkaar kunnen ontmoeten. Het is niet alleen een plek waar minima hun spullen kopen, ook de meer welgestelde burger komt er regelmatig langs om vintage item op de kop te tikken. Als je geluk hebt kun je er misschien een mooi kunstwerk of bijzonder meubelstuk vinden.

In deze digitale tijd heb je talloze mogelijkheden om van je oude spullen af te komen. Zo was marktplaats één van de eerst plekken waar je gedragen en gebruikte goederen kon verkopen. Dit was in eerste instantie vooral een plek waar particulieren terecht konden. Nu is het ook steeds meer een plek waar bedrijven reclame maken voor allerlei nieuwe handel. De online verkoop plaatsen hebben zich inmiddels uitgebreid naar facebook en naar apps zoals Vinted. Als ouders zul je ook wel eens van deze digitale mogelijkheden gebruik maken, want je kroost groeit binnen de kortste keren uit kleding of kinderschoenen.

Tussen al de aangeboden spullen zijn meubels en goede kleding beslist populair. Een gedragen onderbroek zul je niet snel vinden en ook gedrage schoenen zijn minder makkelijk te verkopen. Toch is er behoefte aan goed schoeisel. Vooral in het najaar en de wintermaanden is een groep dak- en thuislozen hier enorm mee geholpen. Van de mannen tussen de 18 en 65 jaar die op straat leven lopen sommigen wel 40 kilometer per dag. Dus schoenen van die groep zullen snel slijten. De groep zonder vaste verblijfplaats heeft vaak geen geld om nieuwe schoenen te kopen. Daarom wil de Reshare Store in Groningen hen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen.

Woon je in Groningen en heb je nog goede schoenen in de kast liggen die voor jou uit de mode zijn of waar je sowieso niet meer op loopt dan kun je ze bij ReShare Groningen inleveren. Het is toch een sociaal idee dat je een dakloze medemens op deze manier kunt helpen. Het is mooi als zo iemand na een bad of warme douche in de nachtopvang de volgende dag met een stevig ontbijt en warme comfortabele schoenen weer op pad kan gaan. De actie duurt tot 18 december. De schoenen worden met de kerst uitgedeeld. Wie schoenen inlevert bij Reshare aan de Oosterpoort krijgt 25 procent korting op een artikel naar keuze. (een kortingsbon per persoon, ongeacht het aantal gedoneerde schoenen)