Economie

Lefier verduurzaamt komende vier jaar ruim zesduizend woningen

Lefier wil in 2029 geen woningen met het energielabel E, F of G meer verhuren. Met dat doel voor ogen gaat de woningcorporatie de komende vier jaar zo’n vijftienhonderd woningen per jaar verduurzamen in Groningen en Drenthe.


Leestijd: 1 minuut

De verduurzamingswerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van vloer-, dak-, en/of muurisolatie. Ook wordt er isolatieglas geplaatst als dat nog niet aanwezig is en indien nodig worden er aanpassingen aan de installaties gedaan.

Voor verhuurders betekent dit dat hun woning na de werkzaamheden beter geïsoleerd is en hun energiekosten zullen dalen. Volgens Lefier zal hiervoor geen huurverhoging in rekening te brengen.

De werkzaamheden zullen volgens Lefier zoveel mogelijk tegelijkertijd gepland worden met ander planmatig onderhoud. Toch is hinder voor bewoners niet uit te sluiten, aldus Jan Willem Stevens, manager Assetmanagement & Investeringen van Lefier: “We doen er alles aan om dat te beperken en bewoners tijdig te informeren. In overleg met onze huurders plaatsen we bijvoorbeeld noodtoiletten en zorgen we voor een rustwoning in de wijk, waar mensen overdag kunnen verblijven.”

Om de verduurzamingsopgave mogelijk te maken heeft Lefier de lopende overeenkomst met vier bouwbedrijven verlengt. Het gaat om Jorritsma Bouw BV, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Dura Vermeer Bouw en Buursema Bouwbedrijf.