Economie

Partnerbijdrage

Lente nadert: focus van ski’s naar wandelschoenen

Als het over bijzondere bedrijven in Groningen gaat, mag de naam Snowlimits niet ontbreken. Het bedrijf, gevestigd nabij Kardinge, staat vooral bekend om zijn skilessen op de indoor skibaan. Maar inmiddels is Snowlimits ook uitgegroeid tot een specialist op het gebied van outdooractiviteiten, outdoorkleding en wandelschoenen. Eigenaar Peter Houwer kijkt daarom met volle moed vooruit, zelfs nu het skiseizoen over een aantal weken alweer eindigt.


Leestijd: 2 minuten

Lente nadert: focus van ski’s naar wandelschoenen
Lente nadert: focus van ski’s naar wandelschoenen

Door talloze maatregelen was er de laatste jaren weinig mogelijk. Wintersportvakanties werden massaal afgelast en ook activiteiten bij Snowlimits zelf gingen niet door vanwege geldende maatregelen.

De laatste weken ziet het er allemaal weer wat zonniger uit voor Houwer, die het op dit moment bijzonder druk heeft: “Mensen gaan weer vaker op wintersport, dus we geven veel snowboard- en skilessen op onze indoor rollerbanen. Ook de verschillende kinderfeestjes worden weer meer geboekt. Eindelijk, want wij hebben als bedrijf veel last gehad van alle maatregelen”, vertelt hij.

De lente staat alweer voor de deur en dus verlegt Snowlimits de focus van wintersport naar outdoor activiteiten. Niet alleen organiseert Snowlimits zelf activiteiten als archery tag, bijlwerpen, beachvolleybal en boogschieten. Ook is er in het pand een speciaalzaak ondergebracht met wintersportartikelen en alles voor wandelaars.

“We hebben een breed assortiment wandelschoenen. Niet alleen voor het bergwandelen, maar ook gewoon voor wie graag in eigen land wandelt. Met merken als Lowa, Meindl en Hanwag kunnen we altijd hoge kwaliteit bieden”, vindt Houwer. “We maken daarnaast het verschil door de allerbeste service te leveren bij het kiezen van wandelschoenen.”

Wat maakt de service op het gebied van wandelschoenen uniek in Groningen? “Met een verkeerde schoen lopen kan een wandeling of zelfs vakantie verpesten. Bij ons word je altijd geholpen door een gediplomeerd voetkundig sportadviseur. We maken een 3D voetscan en een dynamische analyse van de voet op de drukplaat. Zo hebben we alle informatie die nodig is om de perfecte schoen te kiezen. Bij dit proces komt het goed uit dat we veel ervaring hebben met bootfitting, waarbij we skischoenen precies op maat maken.”

Momenteel komen veel klanten nog voor ski’s, snowboards en wintersportkleding naar de winkel, maar Houwer verwacht dat de vraag naar wandelschoenen snel gaat stijgen: “Steeds meer mensen maken al een afspraak, speciaal voor wandelschoenen. Dat belooft veel goeds voor de komende periode, waarin het wandelseizoen weer begint”, besluit Houwer