Economie

Let’s Gro Werk(t): over het werven en behouden van talent

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november staat de tiende editie van Let’s Gro op het programma, een gratis festival over de toekomst van Groningen. Onderdeel van het festival is de workshop Let’s Gro Werk(t), op vrijdag in het Feithhuis, van 15.30 tot 17.30 uur. Deelnemers horen hier van collega-ondernemers hoe zij omgaan met het werven, selecteren, benutten en behouden van talent.


Leestijd: 1 minuut

Let’s Gro Werk(t): over het werven en behouden van talent
Let’s Gro Werk(t): over het werven en behouden van talent

In deze workshop worden de deelnemers in twee uur tijd gevoed met ideeën en acties om anders te kijken naar werven, selecteren en inzetten van medewerkers. In tijden van krapte, maar ook in momenten van (tijdelijk) overschot. De krapte én de huidige maatschappij vragen om creatieve oplossingen.

Tijdens de workshop komt onder meer Eric van der Heijden van Hof van Saksen aan het woord. Hij vertelt hoe dit resort het voor elkaar heeft gekregen om het talent van de medewerkers optimaal te benutten voor de kwaliteit van hun dienstverlening én voor het vinden van nieuwe medewerkers.

Ook is er een panelgesprek met jonge talenten. Jonge talenten van GOA Publiek vertellen wat hen drijft, motiveert en bindt en hoe zij kijken naar werk.

Daarnaast is er een tafelgesprek met drie ondernemers die vertellen over hun aanpak voor het vinden en/of behouden van talent. Simone Bosgra, HR manager bij Van der Valk Hotel Groningen, vertelt over Open Hiring. Hierbij is iedereen welkom om bij Van der Valk te komen werken, als de persoon zelf het idee heeft dat het werk en het bedrijf bij hem/haar past.
Reint Koning, mede-oprichter OUXO Energy B.V, gaat in op het eigen instroom- en opleidingsprogramma om ook zij-instromers te bereiken. ASBR heeft al veel bedrijven begeleid bij grootschalige wervingstrajecten, bijvoorbeeld in de energietransitie. Daarover vertelt directeur Edwin Klomp. Het bedrijf pas al een paar jaar een nieuwe manier van werven toe.

De workshop wordt afgesloten met een borrel.

Kijk hier voor meer info.